· · Коментари: 0

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ? Израз О.К. заправо значи "НУЛА ПОГИНУЛИХ", ево и зашто! Ово су значења и осталих речи којима свакодневно баратате

Постоје појмови које смо, када смо били мали, научили такви какви јесу и нисмо никада чули објашњења зашто је то баш тако.

1629722159_decak.jpg
Фото: Пиxабаy

Сматрају се врло логичним. Али и они имају своја објашњења.

Где год да се окренете, стално их виђате. На кафи са пријатељима причате о њима. "Баратате" њима као са чињеницама. Можда и нисте свесни њиховог правог значења.

Погледајте шта они заправо значе.

1. У процесу прављења, Цоца Цола је зелена.

2. "Америцан Аирлинес" је 1987. године уштедео 40.000 долара, вадећи по једну маслинку из сваке салате која је служена у првој класи.

3. Квакање патке не прави ехо и нико не зна због чега.

4. Сваки краљ у картама представља једног великог краља из историје:

Пик: Краљ Давид.
Треф: Александар Велики.
Срце: Карло Велики.
Каро: Јулије Цезар.
 

5. Ако статуа неке особе на коњу која се налази на улици држи обе предње ноге у ваздуху, значи да је  особа погинула у борби.

6. Ако је коњу само једна предња нога подигнута, особа је умрла од рана задобијених у борби.

7. Ако су коњу све цетири ноге на земљи, особа је умрла природном смрћу.

8. У Пентагону има дупло више тоалета него што је потребно. Када су га градили, закон је захтевао одвојене тоалете за црнце и белце.

9. Немогуће је кинути отворених оцију.

10. Дешњаци у просеку живе 9 година дуже него леворуки.

11. Бубашваба може да живи девет дана без главе, пре него што умре од глади.

12. Слонови су једине зивотиње које не могу да скачу.

13. Једна просечна особа се смеје 15 пута дневно.

14. Комарци имају зубе.

15. Мигел де Сервантес и Вилијам Шекспир су умрли истога дана, 23. априла 1616.

16. Не можемо сами полизати свој лакат.

17.Требало је 22 века да се израчуна удаљеност између Земље и Сунца (149,400,000 км). То бисмо много раније знали да се неко сетио да помножи са 1,000,000,000 висину Кеопсове пирамиде у Гизи, која је изграђена 30 векова пре рођења Исуса Христа.

18.  У старој Енглеској људи нису смели да упражњавају секс без одобрења краља (поготово ако се радило о члану краљевске породице). Када би пар хтео да има децу, морали су да затраже дозволу монарха, који би им предао плочицу коју су качили на врата од собе док су имали односе.

На плочици је писало: "Форницатион Ундер Цонсент оф тхе Кинг" (Ф.У.Ц.К.).

Ово је и порекло речи коју сте управо прочитали.

19. За време сецесијског рата, када су се трупе враћале у своје картеле без губитака, писали су на једној великој табли "0 Киллед" (нула погинулих). Одатле израз "О.К." да би рекли да је све добро.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.