Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДАНАС СЛАВИМО АПОСТОЛА КОЈИ ЈЕ ПОБЕДИО НЕМОГУЋЕ: Ако су вам СВЕ ЛАЂЕ ПОТОНУЛЕ, морате учинити ЈЕДНУ СТВАР

Данас славимо апостоле Иродиона, Агава, Руфа, Асинкрита, Флегонта и Ермију. Све их спомиње апостол Павле у својим посланицама.

1713614183_2539461_ap_ls.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Иродион беше сродник Павлов. Поздравите, пише Павле Римљанима, Иродиона рођака мојега. Много пострада Иродион од Јевреја као епископ Неопатрски. Били су га штаповима по глави, камењем га ударали по устима, боли га ножевима. И када га оставише као мртва, устаде свети Иродион и продужи служити апостолима. У Риму је помагао апостолу Петру и био посечен са многим другим хришћанима онога истога дана када и Петар распет.

Свети Агав имао је дух пророчки. У Делима Апостолским помињу се два његова пророчанства. Прво, прорекао је велику глад по целом свету, која се истински збила у време ћесара Клаудија. Друго, када се срете у Кесарији с апостолом Павлом, који је ишао за Јерусалим, Агав узе појас Павлов и веза себи и руке и ноге говорећи: "Тако вели Дух Свети: човека којега је овај појас, овако ће га свезати у Јерусалиму Јевреји".

Руф беше епископ у Тиви Јеладској. И њега спомиње апостол Павле: поздравите Руфа избранога у Господу. Беше епископ у Ирканији Азијској. Свети Флегонт, који се на истом месту спомиње, беше епископ у Тракијском граду Маратону. Свети Ермија, споменут с осталима, беше епископ у Далмацији. Сви они као пчеле Христове разносише Јеванђеља по разним крајевима страдајући много ради љубави Христове. Сви се преселише у вечно царство Христа љубљенога.

Уколико се живот обрушио на вас, уколико сте прошли овоземаљска страдања и уколико вам наде понестаје, уздајте се у љубав Божију! Ово је Тропар који треба да појете: Апостоли свети, молите Милостивога Бога, да опроштај грехова подари душама нашим.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas