Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДАНАС СЛАВИМО СВЕТОГ АПОСТОЛА АРИСТОВУЛА: Ако желите да окајете грехе, читајте ОВУ молитву

Српска православна црква данас обележава светог апостол Аристовул и светог мученика Савина

1648534541_girl-g4d38e5a93_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Свети апостол Аристовул један је од Седамдесет апостола. Био је брат апостола Варнаве и рођен је на Кипру. Следио је апостола Павлу, који га и помиње у посланици Римљанима (Рм 16, 10). Када је велики апостол Павле постављао многе епископе за разне крајеве света, тада је поставио и Аристовула за британског епископа. У Британији су народи народи били дивљи, неверни и опаки, па је Аристовул претрпео међу њима неописиве муке, беде и пакости.

Ударали су га без милости, вукући га по улицама, ругали су му се и подсмевали ми се. Али на крају овај светац је дошао до успеха силом благодати Божје. Просветио је народе, крстио их у име Христао, цркве је градио, свештенике и ђаконе едуковао и најзад, тамо је у миру скончао и отишао у царство Господа, коме је верно послужио.

Прочитајте још: ДОБРО ЋЕТЕ СЕ НАМУЧИТИ: Само они са "оком соколовим" могу уочити ЖЕНУ на слици (ФОТО)

Ако желите да окајете грехе, данас би требало да изговорите ову молитву:

"Апостоле Свети Аристовуле, моли Милостивога Бога, да опроштај грехова подари душама нашим."

Црква данас обележава и светог мученика Савина

Живео је у граду Хермопољу и био старешина у том граду. У време једног гоњења хришћана он се удаљио у неку планину са многим другим хришћанима, и затворио се у једну колибу где је проводио време у посту и молитви.

Али открио га је неки просјак, који му је доносио храну доносио и коме је Савин велика добра учинио. Као Јуда Христа, тако и овај бедник за новац (за два златника) издао је свога добротвора. Савин је, са још шесторицом, ухваћен од војника, везан и на суд отеран. После великих мука био је бачен у реку Нил где је преминуо.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas