Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Десет навика успешних људи: Шта нам је потребно за срећнији живот?

У покушају да направи попис ефикасних и изведивих савета, тим стручњака спровео је истраживање 2020. године

1702991832_shutterstock_2244763827.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пут до срећног живота поплочан је здравим навикама, попут бриге о физичком и менталном здрављу, провођења времена у природи као и добрих односа са пријатељима и породицом, пише професор Артур Брукс. Сви траже срећан живот, а како би га пронашли, многи прате утабани пут уз мотивацијске и селф-хелп књиге и чланке. И стално се питамо које то особине имају људи који имају највише среће у животу. Проблем са упутствима из књига је тај што након њих обично не уследи акција. А када не можемо да постигнемо све оно што нам ове књиге обећавају, долази до супротног учинка: постајемо још депресивнији видевши да је срећа предалеко, објашњава професор Артур Брукс за публикацију Атлантик. У покушају да направи попис ефикасних и изведивих савета, тим стручњака спровео је истраживање 2020. године. У наставку је 10 закључака до којих су дошли за здравији и срећнији живот.

1. Инвестирајте у породицу и пријатеље

 Чак и ако је први порив куповина ствари за драге особе, истраживање је показало да је корисније улагати у побољшање односа са блиским особама кроз заједничка искуства и провођење слободног времена с њима.

2. Социјалне везе

 Друштвени капитал који добијате добровољним и редовним удруживањем са другим људима – без обзира ради ли се о формалној организацији или не – има добро познате предности. Ствара осећај припадностии штити нас од изолације и усамљености.

3. Останите ментално и телесно активни

 С овим саветом свако може да учини шта год жели, у зависности од тога колико новца и времена има. Али најлакше је да покушате да ходате сат времена и читате из ужитка сат времена дневно.

4. Вера

 Нема потребе да практикујете неку религију или да будете верујућа особа у традиционалном смислу. Да бисте били срећни, препоручује се да пратите свој филозофски или духовни пут који имате. Покушајте да пронађете истине које надилазе вашу свакодневну рутину.

5. Вежбајте

 Овај савет је разрађена варијација тачке 3. Дневне шетње треба надопунити добро утврђеним планом вежбања. Истраживање је показало да редовна физичка активност помаже у побољшању расположења и друштвеној прилагођености.

6. Понашајте се лепо

 Утврђено је да је позитиван и љубазан став у позитивној корелацији са срећом.

7. Будите великодушни

 Алтруизам према другима производи допамин, серотонин и окситоцин у мозгу, неуротрансмитере који производе осећај среће.

8. Чувајте своје здравље

 Од свих здравствених проблема, они који стварају највише непријатности обично су хронични болови и тескоба. Немојте занемарити редовне систематске прегледе и одлазак код зубара. Ако вас емоције спречавају у обављању посла или су препрека у вашим љубавним и друштвеним односима, посетите психолога.

9. Проведите време у природи

 Студије показују да у поређењу са градским шетњама, шетња кроз природу значајно смањује стрес, побољшава расположење и чак помаже код памћења.

10. Дружите се с колегама изван посла

 Истраживања показују да пријатељства на радном месту повећавају ангажман запосленх, што је повезано и са срећом и продуктивношћу радника.

Стратегија за срећу

За срећан живот је потребно више од ових десет савета - потребна је интегрисана стратегија за срећу. Стратегија за срећу има три дела.

Морате разумети срећу. То може укључивати ​​проучавање среће или проучавање филозофије.

Морате одржавати добру хигијену среће. Ту долазе горе наведени савети који морају да постану навика, а не повремени гестови. Делите знање и напредак са другима. То није само етички потез, већ ће вам помоћи да још боље учврстите своје идеје када о њима подучавате друге.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas