Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДЕСЕТ ОСОБИНА које имају људи са највише среће: Да ли сте љубазни, стрпљиви...?

Често нам се чини да неки људи имају више среће, да су увек добро расположени, насмејани, зраче сјајном енергијом

1674648439_shutterstock_1786572482.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

То није повезано са судбином, нити са рођењем под срећном звездом, већ са њиховим карактерним особинама и личним развојем. Са овим особинама се не рађа, оне се граде, па их и данас можете појачати код себе и допринети властитој срећи.

Ево које особине имају људи који имају више среће:

Стрпљење

Нестрпљиве особе испадају из равнотеже када ствари не иду по плану и чешће су нервозне. Са друге стране, познате је изрека - "стрпљен, спашен". Бити стрпљив може помоћи да побољшате своје односе, смањите ниво стреса, учиниче вас рационалнијим и помоћи вам да будете отпорнији.

Отпорност

Живот често доноси успоне и падове, лепоте и изазове, а када се појаве тежи дани, важно је бити отпоран, остати стабилан. Неговање отпорности је оно што нам помаже да се носимо са животним стресовима. У извесној мери срећа и мир долазе из одсуства негативних емоција. А отпорност нам помаже да се носимо са непријатним осећањима која су понекад неизбежна. Што сте отпорнији, већа је вероватноћа да ћете постати прилагодљивији.

Смисао за хумор

Смех је лековит, то је и наука доказала. Помаже у смањењу нивоа стреса и повезан је са бољим квалитетом живота. Када се смејемо, наше тело лучи ендорфин, хормон који је задужен за добар осећаја у телу. Ендорфини не само да побољшавају ваш осећај благостања, већ су чак и способни да ублаже бол. Смех има магични ефекат који може помоћи да се распрши бес, смањи љутња и омогући вам да се ослободите напетости. Особе са добрим смислом за хумор дефинитивно се више забављају у животу.

Праштање

Када опраштамо, ослобађамо се емотивног терета. Опроштај је лек против горчине, беса и љутње. Продужени бес доводи вас у стални режим борбе или бега, што је озбиљно лоше по ваше здравље. Они који опраштају, лакше се ослобађају разочарења, фрустрације и љутње.

Скромност

Ова сјајна карактеристика држи его под контролом, али и помаже да на здравији начин посматрамо себе ис вет око себе. Омогућава нам да будемо управо оно што јесмо. Не треба да будемо надљуди. Можемо прихватити и признати своје мане и предности. Нити неправедно осуђујемо друге, нити себе сматрамо бољим или лошијим.

Толеранција

Разноликост је оно што свету даје богатство. Толеранција ствара праведније, праведније и поштованије друштво.Толеранција не значи да морамо да прихватимо ставове људи када се сукобљавају са нашим, али то значи да их поштујемо.

Љубазност

Делује на нашу срећу из више аспеката:

  • Повећава нивое серотонина и допамина (хормона среће).
  • Повећава такозвану "еудаимонску срећу" која вам даје осећај смисла и сврхе.
  • Подиже самопоштовање.

Самосвест

Бити самосвестан је оно што вам помаже да видите истину о себи. Чини да сматрате себе одговорним за свој живот - укључујући и своју срећу. Самосвест је дар личног развоја, даје вам моћ да се пробијете кроз све и пронађете срећнију верзију себе.

Оптимизам

Помаже нам да будемо успешнији и здравији, али и срећнији. Студије су чак показале да оптимистичниљуди живе дуже, имају боље здравље, боље се носе са стресом, остварују већи успех, имају боље самопоуздање...

Рањивост

Иако многи рањивост не би ставили на листу позитивних особина, овде је реч о сјајној снази показивања рањивости. Не можемо бити срећни без аутентичности — а рањивост је кључ да будемо аутентични. Бити рањив је оно што нам помаже да изградимо поверење, интимност и блискост са другима — што нам даје јаче односе. Такође нас ослобађа од неискрености и потискивања осећања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas