Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Говор тела открива више него што мислите: Уз помоћ ових трикова "прочитаћете" саговорника

Некад је потребно више пажње усмерити на говор тела него на речи

1650882820_bewakoof-com-official-mG-HdjYiPtE-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Психологија је забавна и јако корисна наука. Научници су открили пар техника помоћу којих ћете олако протумачити намере саговорника.

Можда ће вас зачудити податак да, заправо, само 30 одсто свих информација у разговору са неком особом добијамо преко изговорених речи! Преосталих 70 посто, добијамо путем осталих невербалних средстава комуникације - тон гласа, гестикулација, фацијалне експресије итд.

Рецимо, психолози сматрају да, уколико се одређена особа у друштву смеје прегласно и пренаглашено, чак и  ситуацијама и шалама које уопше нису смешне, велика је вероватноћа да се она заправо осећа усамљено.

Зато, уколико заиста желите да знате које су намере вашег саговорника или шта искрено осећа, најбоље би било да пажљиво посматрате њихово понашање.

Положај обрва

Овај детаљ на лицу може пуно тога рећи о нечијем расположењу. На пример, подигнуте и закривљене обрве могу значити да је особа изненађена. Што су обрве подигнутије, то је особа више изненађена. Подигнуте обрве могу бити и  знак отворености и привлачности према вама.

Прочитајте још: ВАСКРШЊИ ПОНЕДЕЉАК: Ове обичаје би требало да испоштујете на данашњи дан

Спуштен и примакнутији положај обрва није добар сигнал: углавном, симболишу љутњу. Код оваквог положаја можете приметити и вертикалну бору између обрва.

Очи

Уколуко приметите да особа са  којом водите разговор често гледа горе или у десну странуто може бити знак да особа користи своју машту или да лаже.

Док са друге стране, гледање у левом смеру или гледање горе може указивати и да се особа присећа нечега.

Када особа често гледа надоле у разговору то може сигнализирати више ствари - може указивати на то да је она осрамоћена, нервозна, има ниско самопоштовање или да је мучи осећај кривице.

Када ваш саговорник брзо помера поглед с једне на другу то нможе сигнализирати да је нервозан или да се осећа непријатно због нечега.

Проширене зенице су добар знак - оне обично "говоре" да је особа заинтересована или заљубљена у вас.

Са друге стране, када су зенице скупљене то вам може поручити да је особа љута.

Усне

Напућене усне нису порука која ће вас обрадовати - оне су вид испољавања негативних емоција попут љутње, презира, фрустрације или неодобравања.

"Грицкање" усне значи да особа се осећа нелагодно и на тај начин покушава да се умири.

Прочитајте још: Слетела је бубамара на вас? Ево шта треба да урадите и коју симболику то носи

Ако приметите на неком да чешће у разговору подиже само један угао усана то може открити презир или мржњу.

Руке

Веровали или не, али ако ваш саговорник додирује нос док прича, веће су вероватноће да вас лаже! Са друге стране, додиривање врата може указивати да особу нешто мучи.

Ако до сада нисте обраћали пажњу, почните пажљиво да посматрате нечију невербалну комуникацију и оно што се крије између редова.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas