Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ИМЕНА КОЈА СРБИ НАЈЧЕШЋЕ МЕЊАЈУ: За многа не бисте помислили да неко жели да их промени

Житељи престонице често су били незадовољни кумовим или родитељским избором имена

1648732854_mayor-g50b42f44b_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Завод за Статистику и Информатику града Београда има читаву колекцију необична имена наших суграђана. Можда ће Вам нека бити и смешна, за нека ћете се питати како су уопште дозвољена.

Најнеобичнија имена Београђана 

Мушка необична имена: Зека, Пламен, Мргуд, Јоргован, Гранит, Дрен, Омиљен, Рис, Јасен, Бисерко, Динарко, Свиленко, Тарзан, Гљеб.

Женска необична имена: Свила, Видра, Пепељуга, Дуга, Мирођија, Победа, Правда, Жељица, Здравица, Ласта, Бистрица, Хајди, Сјајна, Принцеза, Благодарна.

Имена која се најчешће мењају у неко друго име

Скоро свакодневно подноси по неколико захтева за промену личног имена, дакле имена и презимена. У 2018. години донето је 180 решења којима је одобрена промена личног имена.

Прочитајте још: 10 знакова да сте ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТНИ, тврде стручњаци - да ли се препознајете у неком од њих

Мушка имена: 

  • Никола (промењено у Владимир, Андрија, Младен, Бојан) 
  • Саша ( промењено у Александар, Саша-Даниел, Миша, Александар-Саша )
  • Ненад (промењено у Небојша, Данијел, Обрен, Владимир ) 
  • Горан (промењено у Марко, Зденко, Бојан) 
  • Дамир (промењено у Дамњан, Данило, Дејан)

Женска имена: 

  • Марија (промењено у Валентина, Ана-Марија, Десанка, Маја, Анастасија)
  • Санела (промењено у Сања, Нела, Александра, Оливера)
  • Драгана (промењено у Викторија, Нина-Драгана, Дуња-Драгана, Данијела, Анђела)
  • Маја (промењено у Марија, Маријана, Елвира)
  • Зорка (промењено у Кристина-Зорка, Зорица)

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas