· · Коментари: 0
први мај

Испоштујте ових ДЕВЕТ ПРАВИЛА за најбољи првомајски роштиљ: Савети и трикови за најукусније спремљено месо

Уз помоћ ових савети добићете најсочнији роштиљ

1651225062_evan-wise-D99y38Na5Xo-unsplash.jpg
Фото: Унспласх

Сви се радују прослави Празника рада који се обележава сваког првог маја у години. Већина овај дан издваја за боравак у природи и дружење са пријатељима и породицом. Први мај се скоро не може замислити без роштиљања, а ми вам откривамо трикове који ће вам добро доћи баш за овај дан!

1. Потрудите се да направите добар жар, али не и превише јак. Уз то, да би вам месо било сочније и пунијег укуса, пре печења оставите да одстоји једно време у маринади (најбоље у фрижидеру).

2. Оно што мало њих зна јесте да месо не треба да се пече и роштиља док је још хладно! Најбоље би било да непосредно пре печења краће време одстоји на собној температури.

3. Да бисте добили хрскавију и лепшу корицу, уваљајте месо у крупнију со пре роштиљања.

Прочитајте још: Зашто НИКАДА не би требало да спавате током полетања и слетања авиона?

4. Комади меса не би требало да буду дебље исечени. Најбоље би било да вам комади меса буду дебљине између 1 и 1,5 цм.

5. Пре него што кренете да печете месо, решетке роштиља премажите уљем или сланином.

6. Избегавајте стално окретање и притискање меса, како би остало сочно.

7. Док је месо у фази печења, немојте додавати маринаду накнадно. Довољно је што је одстојало једно време пре роштиљања у тој смеси.

8. Кад изроштиљате месо, одложите га у посуду коју ћете поклопити и слободно оставите да мало одстоји. Тако ће се сачувати арома и сви сокови.

Прочитајте још: Оно што прво видите на слици открива да ли ВОЛИТЕ ИЛИ ИЗБЕГАВАТЕ СУКОБ - завирите у подсвест уз помоћ брзог теста

9. У истој посуди можете убацити лук, протрести и сачекати да одстоји једно време. На тај начин ћете појачати укус роштиљског меса.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.