Oglas
· · Komentari: 0
prvi maj

Ispoštujte ovih DEVET PRAVILA za najbolji prvomajski roštilj: Saveti i trikovi za najukusnije spremljeno meso

Uz pomoć ovih saveti dobićete najsočniji roštilj

1651225062_evan-wise-D99y38Na5Xo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Svi se raduju proslavi Praznika rada koji se obeležava svakog prvog maja u godini. Većina ovaj dan izdvaja za boravak u prirodi i druženje sa prijateljima i porodicom. Prvi maj se skoro ne može zamisliti bez roštiljanja, a mi vam otkrivamo trikove koji će vam dobro doći baš za ovaj dan!

1. Potrudite se da napravite dobar žar, ali ne i previše jak. Uz to, da bi vam meso bilo sočnije i punijeg ukusa, pre pečenja ostavite da odstoji jedno vreme u marinadi (najbolje u frižideru).

2. Ono što malo njih zna jeste da meso ne treba da se peče i roštilja dok je još hladno! Najbolje bi bilo da neposredno pre pečenja kraće vreme odstoji na sobnoj temperaturi.

3. Da biste dobili hrskaviju i lepšu koricu, uvaljajte meso u krupniju so pre roštiljanja.

Pročitajte još: Zašto NIKADA ne bi trebalo da spavate tokom poletanja i sletanja aviona?

4. Komadi mesa ne bi trebalo da budu deblje isečeni. Najbolje bi bilo da vam komadi mesa budu debljine između 1 i 1,5 cm.

5. Pre nego što krenete da pečete meso, rešetke roštilja premažite uljem ili slaninom.

6. Izbegavajte stalno okretanje i pritiskanje mesa, kako bi ostalo sočno.

7. Dok je meso u fazi pečenja, nemojte dodavati marinadu naknadno. Dovoljno je što je odstojalo jedno vreme pre roštiljanja u toj smesi.

8. Kad izroštiljate meso, odložite ga u posudu koju ćete poklopiti i slobodno ostavite da malo odstoji. Tako će se sačuvati aroma i svi sokovi.

Pročitajte još: Ono što prvo vidite na slici otkriva da li VOLITE ILI IZBEGAVATE SUKOB - zavirite u podsvest uz pomoć brzog testa

9. U istoj posudi možete ubaciti luk, protresti i sačekati da odstoji jedno vreme. Na taj način ćete pojačati ukus roštiljskog mesa.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas