· · Коментари: 0

Избор ципела открива другима много о вашој личности: Ево зашто не би требало да носите глежњаче

Испоставило се да стара изрека „По ципелама се може рећи много о човеку“ заправо има нешто истине иза себе

1647775824_pjimage--72-.jpg
Фото: Пиксабеј

Ако желите да сазнате више особина личности о некоме, све што треба да урадите је да погледате доле на њихов избор обуће, према студији.

Првобитно објављено у Journal of Research in Personality, студија је навела волонтере да доставе фотографије свог избора ципела и да полажу више тестова личности.

Затим је друга група погледала фотографије и замољена је да опише власника ципела према годинама, полу, приходима, па чак и стиловима везаности. Резултати који су се вратили били су невероватно тачни.

Прочитајте још: Жена три године заливала собну биљку, а онда је схватила да је НАПРАВЉЕНА ОД ПЛАСТИКЕ - ево како је то могуће (ФОТО)

„Када су ципеле у питању постоји велики избор стилова, брендова, изгледа и функција. Због ове разноликости, ципеле могу да носе информације о индивидуалним разликама, али да ли је баш тако? Предлажемо да је одговор да", закључује студија.

Удобна обућа

Према резултатима, неко ко носи удобне ципеле, рецимо тенисице, обично се сматра пријатним.

Међутим, људи који носе неудобне ципеле, попут штикле, обично имају мирнију личност.

Глежњаче

Занимљиво је да су резултати открили да су глежњаче знак агресивних личности.

Фото: Пиксабеј

Сијуцкаво

Остали резултати нису били толико изненађујући.

На пример, екстроверти имају тенденцију да носе сјајније ципеле.

Скуп укус

Они са већим примањима су носили скупљу обућу у већини случајева.

Добро одржаване ципеле

Такође, они са новим или добро одржаваним ципелама описани су као „анксиозност везаности“.

То значи да се брину о томе шта други мисле о њиховом изгледу.

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.