· · Коментари: 0
Занимљиво

Један од омиљених ЦРТАНИХ ФИЛМОВА КРИЈЕ ТАЈНУ: Ево шта симболизују његови ЈУНАЦИ

Светски познати цртани Сунђер Боб Коцкалоне није доживео да се бар једном није пустио у кући.. Међутим, Стивен Хиленбург, творац ове цртане серије, ипак није само желео да забави публику.

1604051514_Depositphotos_236138556_s-2019.jpg

Америчка анимирана серија Сунђер Боб Коцкалоне је своју прву премијеру доживела 1. маја 1999. године.

Занимљива чињеница је да се иза свих, такорећи, главних ликова крије по један смртни грех. Сваки га у свој својој баналности и претераности веродостојно представља захваљујући хумористичким сценама у свакој епизоди.

Прочитајте још: Шездесет година "ПОРОДИЦЕ КРЕМЕНКО" и њен ГЛОБАЛНИ утицај (ВИДЕО)

Сунђер Боб - разврат

Далеко омиљени, али и у дугу руку иритантан лик Сунђер Боба је на бенигни начин приказан у светлу разврата. Разврат се често везује за сексуалну жељу и сексуални чин, мада у Сунђер Бобовом случају то није тако.Он тежи да придобије свакога, да свакоме покаже и докаже.

Foto: Depozit

Прочитајте још: Тест из математике збунио децу и родитеље: Да ли ви знате решење ЗАДАТКА? (ФОТО)

Патрик - лењост

Сунђер Бобов најбољи друг, Патрик, је право оличење људске лењости!. У једној епизоди је чак добио и награду за апсолутно нерађење ничега у најдужем периоду. Он, као што сви знате, живи испод стене у којој има само фотељу и телевизор. Чак и његова кућа показује његову незаинтересованост да напредује у животу.

Патрик је лик доброг срца

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpongeBob SquarePants (@spongebob) on

Лигњослав - гнев

Foto: Depozit

Класични нихилиста, пун огорчености према свему што мрда на морском дну. Лигњослав не подноси никога око себе, на свакога гледа са презрењем, незадовољан је својим животом и мрзи сваког ко му ремети мир.

Прочитајте још: Није свеједно носите ли прстен на левој или десној руци: То много говори о вама

Кеба Краба - похлепа

Евгеније Краба је заиста најупечатљивији приказ једне шкртице. Његово шкртичарње избија у сваком тренутку и на сва врата; чак се ни он сам не стиди то и да покаже. Његова похлепа за сваким центом је прешла у лудило, где је он у стању да прода све, свој образ, чак и породицу за један новчић.

 Стивен Хиленбург творац овог цртаног филма био је амерички биолог, аниматор, режисер, писац, продуцент и уметник

Гари - прождрљивост

Гари је један стварно занимљив кућни љубимац. Осим што мјауче, иако је пуж, такође воли да чита поезију када му власник није код куће. Њему се приписује прождрљивост јер, готово у свакој епизоди нешто жваће.

Омиљена храна  му је чипс!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SpongeBob SquarePants (@spongebob) on

Сенди - гордост

Коралово
Коралово је град у којем живе јунаци овог цртаног филма. Има 538 становника. Важна места у граду су ''Шкољка Сити“, велики тржни центар, ''Поља медуза“, место на коме живе медузе, ''Кофа с помијама“, ''Код Кеба Крабе“, ресторан брзе хране Евгенија Крабе, купалиште ''Блатна лагуна“, главна улица Конч стрит као и школа вожње Госпође Пуфне.

Сенди је стварно нетипичан становник Коралова. Она је веверица и копнена животиња која живи у мору, па је то одмах разликује од осталих становника. Њена гордост се баш у томе осликава, у потенцирању и наглашавању да није као сви и да је јединствена. Има ту особину где жели да прикаже себе као надмоћнију, поготово над Сунђер Бобом у ''карате ситуацијама''.

Прочитајте још: Говорите више језика? Ево како то УТИЧЕ НА ВАШ МОЗАК

Плактон - завист

Нит већег антихероја, нит мањег створења. Планктон је озлоглашени лик у целој серији чији је главни циљ да украде тајни рецепт од Кеба Крабе. Њега константно мучи завист коју осећа према Кебином успеху.

Плактону смицалице никада не успевају!

 

Ових седам грехова се појављују у сваком лику, али не увек него у зависности од ситуације. Сам цртани је конципиран да сваки од ликова буде званична репрезентација баш једног, али то нам говори једну ствар - сви они су узрочно-последично повезани.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.