Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Како да препознамо ЛАЖНЕ ЕМОЦИЈЕ? Знакови да није све како изгледа

Људи лажирају емоције јер желе да створе искривљен и лажни утисак код саговорника. Када особа показује лажне емоције, она у души доживљава једно, али на површини - кроз лице и речи, показује друго.

1643789116_happiness-g161e20f9d_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Овај израз се незаива "површинска игра", а емоције које се најчешће скривају су бес и разочарање. То је тренутак када се на лицу појављује осмех, а душа је раздражена. Истраживања показују да 75/% интеракција на послу подразумевају претварање и приказивање лажних емоција.

Показатељи лажних емоција

Професорка психологије Сузан Краус Витборн истиче 5 знакова по којима можемо препознати да особа показује лажне емоције:

Емоције не одговарају ситуацији

Особа вам се осмехује, иако сте учинили нешто непријатно или показали своју моћ. Реалност је да би негативна осећања била прикладна, али на површини нису.

Прочитајте још: СУТРА ЈЕ МАГИЧНА СРЕДА: Низ од 5 двојки доноси моћну енергију, а ево шта НИПОШТО не треба да радите на данашњи дан

Осећате нелагодност

Када се показују лажне емоције, то углавном није природна ситуација. Људи нису тако невероватни глумци, често претерују. Онда се поред њих осећате непријатно.

Постоје знаци напетости

Напетост се осећа у гласу, изразима лица, држању. Покушавајући да прикрију страх или бес, људи се могу одати невербалним реакцијама.

Емоције утичу на физичко стање

Глас је благо спуштен, држање је напето, усне су стиснуте, а избегава се контакт очи у очи.

Особа прекида и прави паузе у комуникацији - Када осети да не може више да контролише емоције, особа прави паузе у комуникацији или је прекида како осећања не би испливала и била откривена.

Прочитајте још: Који конац води до банане? Мозгалица делује једноставно, али већина не може да погоди из прве (ФОТО)

Потискивање емоција може се негативно одразити на ментално и физичко здравље, зато је најбоље суочити се сас војим осећањима, освестити их и ако су негативна отпустити. Уколико имате проблем са исказивањем емоција, онда вам може помоћи консултација са стручном особом у виду психолога или психотерапеута.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas