Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
психологија

Како да прочитате људе око себе: Шта нам говори невербална комуникација

Невербална комуникација је начин којим људи комуницирају без речи, било намерно или не.

1608649698_Depositphotos_295661728_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Невербално понашање се користи за изражавање емоција, показивање ставова, одражавање особина личности и подстицање или мењање вербалне комуникације.

Научите да разликујете позитиван и негативан говор тела. Често се говор тела може поделити у 'негативан' или 'позитиван'. Кад се нечије тело напне, то је уобичајени негативни израз, који може бити повезан са стресом, нелагодом или љутњом.

Прочитајте још: Ово сигурно нисте знали о вашим омиљеним јунацима из цртаних филмова (ВИДЕО)

Обратите пажњу на њихово дисање
Ако је неко љут, лице може да црвени и зноји се. Ова је реакција углавном узрокована убрзаним дисањем. Кад сте љути и нервозни, мозак ослобађа хормоне и неуротрансмитере и кортизол почне да тече. То повећава крвни притисак и пулс, а дисање постаје плитко и убрзано.

С друге стране, позитиван говор тела, попут опуштања тела или угодног одмора, може да укаже на срећу и поверење.

Кад је неко тужан, глас му подрхтава и знатно је тиши. Бржи, веселији глас указује на срећу.

Обратите пажњу на висину гласа

Типична висина нечијег гласа може се променити у зависности од расположења. Кад је неко тужан, глас му подрхтава и знатно је тиши. То значи да ће особа причати спорије. Бржи, веселији глас указује на срећу.

Погледајте им прсте

Ово можда звучи необично, али кад прсти особе нису укочени и испружени или стиснути, то вероватно значи да им је лако. Не ходамо около с потпуно испруженим прстима. Кад имате ону природну закривљеност и нема напетости, то даје до знања да се неко добро осећа и да је опуштен.

Фото: Депосит

Погледајте њихов стисак

Неки људи ће вероватно стиснути шаку у стресним ситуацијама. Ако неко већ држи чашу или шољу, можда ће држати чвршће.

Морате обратити пажњу на ширу слику кад читате нечије емоционално стање.

Прочитајте још: Здрав напитак, али на боју зуба утиче више од КАФЕ

Посматрајте осмех
Ако се особа насмеши, то значи да је срећна, зар не? Можда, али можда и не. Постоји неколико различитих врста осмеха. Ако особа док се смеши показује зубе и очи јој се полако склапају то је знак искреног осмеха. Осмех у којем се баш и не виде зуби користе се за преношење заједничке љубазности, а не истинске среће. Када се особа насмеши с мало подигнутом усницом, онда жели доминацију или да изрази самопоуздање.

Обратите пажњу на њихово кретање

Ако се особа креће више него иначе, то може бити знак нервозе. Осим тих знакова, знакови нервозе могу укључивати ​​махање ногом, грицкање ноктију или усница, стискање руку и слично. Дисање постаје плитко, а покрети руку и главе постају брзи. Наравно, све то зависи од нивоа нервозе.

Погледајте ширу слику

Последњи савет је дефинитивно најважнији. Посматрање израза лица може бити користан први корак, али ти изрази нису увек тачни. Кад се осећамо на одређени начин, али не желимо да људи знају како се ми осећамо, покушавамо то да прикријемо. Али, други знакови, попут говора тела обично одају како се заиста осећамо.

Прочитајте још: Имате НОЋНЕ МОРЕ? Промените навике и решите проблем

Без обзира комуницирате ли виртуално или уживо, важно је добити ширу слику. Другим речима, немојте само читати изразе лица. Такође, узмите у обзир и говор тела или вербалне знакове.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas