Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТУЖНИ ПОНЕДЕЉАК

КАО ДА НАМ НИЈЕ ДОСТА СВЕГА: Данас је НАЈДЕПРЕСИВНИЈИ дан у години! Ево како га изгурати

Иако се и ви понекад осећате "депресивно", можда баш и на данашњи дан, чињеница јесте да постоје људи који са депресијом живе сваке секунде свог живота. И зато о томе морамо говорити.

1610979409_Depositphotos_71058433_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Празници су иза нас, време је суморно, новчаници су празни и вероватно сте набацили који килограм. Да, данас је "Тужни" понеђељак (Блуе Мондаy), дан који се сматра најдепресивнијим у целој години.

Прочитајте још: Понедељком се не "окреће нови лист". Напротив! Овај дан је КАТАСТРОФА за одлуке

Доктор Клиф Арнал израчунао је најдепресивнији дан у години захваљујући не претерано научној формули која укључује низ фактора, попут временских услова, минуса на рачуну, времена протеклог од Божића, времена од одустајања од новогодишњих одлука, пада мотивације и осећаја потребе за преузимањем контроле над својим животом. Додајте томе пандемију корона вируса и имамо засигурно један од најтмурнијих понедељака последњих година.

Фото: Депозит

Не смемо тривијализовати депресију

Али британско друштво за пружање психичке помоћи "Минд" не гледа благонаклоно на "Тужни" понедељак, будући да прорачун најдепресивнијег дана у годину нема никакву научну подлогу.

Прочитајте још: Предиван потез ватрогасаца: Трогодишњем дечаку приредили незаборавано рођенданско изненађење (ФОТО)

- Сматрамо да је обележавање најдепресивнијег дана јако обмањујуће. Ми који живимо с депресијом знамо да на наше осећаје не утичу дани ни датуми. Имплицирајући да одређени дан утиче на психу, продубљује мит да је депресија само "појачани осећај туге", нешто што се не треба озбиљно схватити - написали су на својој wеб страници.

Шта можете урадити да се боље осећате?

Стручњаци истичу да је вежбање, започињање активности које одлажете и време са онима које волите, најбољи начин да отерате негативне осећаје. Наравно, притом пазите на придржавање епидемиолошких мера.

Прочитајте још: Делује као обична кука, а заправо скрива опасну намену (ВИДЕО)

- Убаците у свој дневни распоред тренинг од пола сата. То може бити брзо ходање, лагано трчање или било која друга активност. Након 30 минута ћете се осећати боље - рекао је лични тренер Анди Вард.

Ако вам се данас баш не вежба, можете испланирати неку забавну активност у властитом дому која ће вас испунити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas