Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
историја

КО ЈЕ БИЛА НА ПОЧЕТКУ? Мерлин Монро била потпуно другачија од оне коју знамо, а због једног разлога је ПРОМЕНИЛА И ИМЕ

Мерилин Монро је једна од најпознатијих холивудских звезда свих времена.

1635781152_014db7b0a3004a0e9c7fb22d0fd03fa233181670.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Појавила се у хит филмовима као што су "Ниагара", "Господа више воле плавуше", "Како се удати за милионера" и "Неки то воле вруће"... Била је прави светски феномен.

Каква је некада била Мерлин Монро?

Умрла је 1962. од последица предозирања седативима. Они који су је најбоље познавали говорили су да је била невероватно вредна глумица, интелектуална особа која је волела да чита и неко ко је био познат по свом дивном смислу за хумор.

Многе звезде потпуно промене изглед, па и име када постану јавне личности, Монро је била једна од њих.

Прочитајте још: КАКВУ КАФУ ПИЈЕТЕ ТАКВА СТЕ ЛИЧНОСТ: Лидер пију КРАТКИ ЕСПРЕСО, сањари КАПУЋИНО, који сте ви од ових 13 ТИПОВА?

Офарбала је косу, променила име.., али ко је била пре те Мерлин Монро коју свет памти?

Мерилин Монро променила је име јер се због свог рођеног имена осећала непожељном.

Пре него што је постала Мерилин Монро, рођена је као Норма Џин Мортенсон, а касније је крштена као Норма Џин Бејкер. Монро је одлучила да промени име на почетку своје каријере, јер је сматрала да је њено рођено име „нежељено“.

Пре него што је избила на холивудску сцену, била је природна бринета која је офарбала косу како би постигла препознатљиви платинасто плави изглед по којем је постала позната.

Глумица је предложила да користи презиме "Монро" када је још била 20-годишњи модел, јер је то презиме по мајчиној страни породице. Извршни директор студија Бен Лyдон је тај који је смислио прво име „Мерилин“, по бившој бродвејској звезди Мерилин Милер. Иако је одлука донета у раној фази њене каријере, требало би да прође још једна деценија пре него што је Монро легално променила име.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas