Oglas
· · Komentari: 0
istorija

KO JE BILA NA POČETKU? Merlin Monro bila potpuno drugačija od one koju znamo, a zbog jednog razloga je PROMENILA I IME

Merilin Monro je jedna od najpoznatijih holivudskih zvezda svih vremena.

1635781152_014db7b0a3004a0e9c7fb22d0fd03fa233181670.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Pojavila se u hit filmovima kao što su "Niagara", "Gospoda više vole plavuše", "Kako se udati za milionera" i "Neki to vole vruće"... Bila je pravi svetski fenomen.

Kakva je nekada bila Merlin Monro?

Umrla je 1962. od posledica predoziranja sedativima. Oni koji su je najbolje poznavali govorili su da je bila neverovatno vredna glumica, intelektualna osoba koja je volela da čita i neko ko je bio poznat po svom divnom smislu za humor.

Mnoge zvezde potpuno promene izgled, pa i ime kada postanu javne ličnosti, Monro je bila jedna od njih.

Pročitajte još: KAKVU KAFU PIJETE TAKVA STE LIČNOST: Lider piju KRATKI ESPRESO, sanjari KAPUĆINO, koji ste vi od ovih 13 TIPOVA?

Ofarbala je kosu, promenila ime.., ali ko je bila pre te Merlin Monro koju svet pamti?

Merilin Monro promenila je ime jer se zbog svog rođenog imena osećala nepoželjnom.

Pre nego što je postala Merilin Monro, rođena je kao Norma Džin Mortenson, a kasnije je krštena kao Norma Džin Bejker. Monro je odlučila da promeni ime na početku svoje karijere, jer je smatrala da je njeno rođeno ime „neželjeno“.

Pre nego što je izbila na holivudsku scenu, bila je prirodna brineta koja je ofarbala kosu kako bi postigla prepoznatljivi platinasto plavi izgled po kojem je postala poznata.

Glumica je predložila da koristi prezime "Monro" kada je još bila 20-godišnji model, jer je to prezime po majčinoj strani porodice. Izvršni direktor studija Ben Lydon je taj koji je smislio prvo ime „Merilin“, po bivšoj brodvejskoj zvezdi Merilin Miler. Iako je odluka doneta u ranoj fazi njene karijere, trebalo bi da prođe još jedna decenija pre nego što je Monro legalno promenila ime.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas