Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МОЋНО "ПРАВИЛО 12": Познати психијатар открио методу која вам може помоћи да останте смирени у најгорим животним ситуацијама

Психијатар поделио методу коју често даје својим пацијентима

1695980678_shutterstock_403907830--1-.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Како да останете смирени када ништа не иде по плану? Психијатар Данијел Амен из САД открио је у видео снимку на платформи ТикТок да је "правило 12" трик који користи да се носи са проблемима како настају, али који често препоручује својим пацијентима.

Својим пацијентима препоручује да усвоје ово правило како би се лакше суочили са изазовима који се појављују у животу. Специјалиста сматра да ова техника може да нам помогне да останемо "психолошки здрави" и "ментално јаки".

"Желео бих да причам о правилу 12. То је нешто чему подучавам своје пацијенте што поштује чињеницу да се много тога може догодити, а ви то једноставно морате да прихватите", рекао је др Амен. Он је открио да је на ову идеју дошао током двонедељног породичног одмора у Европи, где је отишао да прослави рођендан своје супруге.

Рекао сам себи "12 ствари ће кренути наопако и нећу се љутити, нећу викати и неће постати непријатељски расположени све док се не појави 13. што крене наопако", објаснио је психијатар. "Заиста, шест ствари је пошло наопако и нисам се уопште узнемирио", наставио је.

Доктор је рекао да је на свом телефону направио листу у коју је записивао све проблеме који су се појавили, како би их пратио.

"Што више поштујете чињеницу да се изазовне ствари дешавају и да можете да се суочите са њима, то сте психички здравији", изјавио је психијатар. Многи од његових 2,3 милиона пратилаца на друштвеној мрежи похвалили су његов савет и рекли да ће почети да користе ово правило.

"Свиђа ми се овај метод. Моја толеранција на непредвиђене ситуације је прилично ниска", написао је један корисник.

"Радим ово када путујем. Знам да ћу увек нешто заборавити, па прихватам ситуацију као део путовања", прокоментарисала је друга особа.

"Марфијев закон. Будите срећни и захвални када ствари иду добро. Мислим да када се фокусирате на то да будете захвални то много помаже чак и у тренуцима када све не иде како треба", додао је други пратилац.

Такође, психијатар препоручује другу методу за решавање негативних мисли када ствари не иду по плану. Могуће је да у таквим непријатним ситуацијама кривите себе и имате негативне мисли о себи. Др Амен каже да би требало да преиспитате ове мисли.

Већина људи има тенденцију да се увлачи у своје емоције, али др Амен препоручује "искорењивање ових емоција". Сваки пут када се осећате тужно, љуто, нервозно или осећате да немате контролу – напишите шта мислите и онда постављајте питања везана за оно што сте написали", каже доктор.

"Запитајте се да ли је то истина, да ли можете са сигурношћу да кажете да је 100% тачно", додаје он.

Пошто циничне мисли често имају своје порекло у несигурности, а мање у истини, преиспитивање њиховог порекла је начин да се оне елиминишу.

"Када научите да преиспитујете своје негативне мисли, престајете да им верујете – а онда престајете да се везујете за њих и оне престају да вас чине глупим", додаје специјалиста.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas