Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊЕ

Нижи и дебљи људи мање зарађују и имају лошији статус у друштву

Анализирани подаци 119.000 Британаца старих између 37 до 73 године.

1607073163_Depositphotos_80613172_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ново истраживање показало је како су дебели и ниски људи суочени с бројним друштвеним и економским баријерама везаним уз свој изглед.

Користећи податке више од 119.000 Британаца старих између 37 до 73 године, научници су установили да је виши индекс телесне масе повезан с мањим примањима, већом друштвеном искљученошћу, већом незапосленошћу и мањом стопом поседовања аутомобила и куће или стана.

Прочитајте још: Нучници објашњавају који је трик за БРЖЕ УЧЕЊЕ

Нижа висина повезује се такође с мањим примањима, степеном образовања и статусом на послу. Студија објављена на БЈМ-у открива да су највише угрожени нижи мушкарци и дебље жене.

Фото: Депозит

За потребе истраживања, социо-економски статус је мерен на пет начина:  доба у којој је особа завршила образовање, степен образовања, статус на послу, годишњи приходи у домаћинству и индекс социјалне депривације. Показало се да висина, која је одређена генетиком, утиче на четири од пет категорија. Највидљивије је то у висини плате и то нарочито код мушкараца и у нешто мањој мери код жена.

Прочитајте још: Научници не знају одговор: Непознати ОБЈЕКАТ пролетео поред Земље

Иако су научници установили да је виши индекс телесне масе код жена повезан с нижим социо-економским статусом, иста корелација није установљена и кад се ради о мушкарцима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas