Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Нова кампања "БАЛЕНСИЈАГЕ" садржи елементе ДЕЧЈЕ ПОРНОГРАФИЈЕ: Купци масовно уништавају одећу луксузног бренда (ФОТО/ВИДЕО)

Друштвене мреже горе због бизарне кампање шпанског бренда

1669624630_shutterstock_1455871352.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нова кампања модне куће "Баленсијага" главна је тема на свим друштвеним мрежама. Луксузни бренд прешао је границу здравог разума и изазвао бес људи широм света.

Наиме, деца која се појављују у новој рекламној кампањи држе плишане играчке које на себи имају каишеве  идентичне онима који се могу наћи у секси-шоповима. Да ствар буде гора, на једној од фотографија приказана су и документа Врховног суда Америке који се односе на случај дечје порнографије.

Прочитајте још: Како се пише: Светско првенство или Светско Првенство, недоумица која мучи многе

Очигледна сексуализација деце изазвала је бурне реакције јавности, али ту није крај непријатним изненађењима. У јеку скандала, откривено је и да је у једној од ранијих кампања француска глумица Изабел Ипер позирала за ову модну кућу са књигом која приказује дела белгијског сликара Микаела Бореманса, познатог по нерпимереним радовима који приказују голу децу и одрасле који учествују у насиљу, укључујући и канибализам.

"Ово је одвратно", "Ви сте демони", "Једноставно сте болесни", "Требало би да сви бојкотујемо куповину ваше одеће", "Да ли сте ви нормални?", "Који болестан ум стоји иза ове идеје?", "Ово је дубоко узнемирујуће", "Ви сте чисто зло", били су само неки од коментара. 

Челници бренда повукли су кампању и извинили се јавности:

"Искрено се извињавамо за сваку увреду коју је празнична кампања можда изазвала. Није требало да наше плишане торбе са медведићима прикажемо са децом. Одмах смо уклонили кампању са свих платформи", написали су у саопштењу.

Прочитајте још: Пет ствари за којима људи највише жале на САМРТИ: Нису у питању раскошне виле и милиони

Међутим, како бес јавности није јењавао Баленсијага је обрисала све постове са свог Инстаграм профила који прати 14,4 милиона пратилаца, оставивши само истакнуте објаве.

"Извињавамо се због приказивања узнемирујућих докумената у нашој кампањи. Ову ствар схватамо веома озбиљно и предузимамо правне радње против страна одговорних за креирање сета и укључивање неодобрених предмета за снимање наше кампање за пролеће 2023. Снажно осуђујемо злостављање деце у било ком облику. Залажемо се за сигурност и добробит деце", поручио је још једном ПР тим ове модне куће, будући да су Интернет корисници у коментарима и објавама наставили да упућују оштре критике, проналазећи бизарне детаље и на осталим фотографијама.

Прочитајте још: Тест личности за који вам треба само 15 секунди: Замислите животињу и добићете многе одговоре

У знак протеста, на ТикТоку су се појавили видеи бесних корисника који су почели да уништавају одећу овог бренда коју су имали у својим ормарима.

@јеwлиебуггг @баленциага yоу’ре дисгустинг. И wилл невер буy фром yоу агаин.😢 #баленциага #фyп ♬ оригинал соунд - ФYП

Једна корисница позвала је све да престану да купују одећу ове модне куће. На удару критика нашла се и старлета Ким Кардашијан, а о томе више можете прочитати овде.

@цхлоехеннy И хонестлy феел сицк то мy стомацх бут цан’т саy тхат И’м сурприсед тбх! 😰 #боyцоттбаленциага #баленциага #баленциагапхотосхоот #баленциагагате #вирал ♬ Споокy, qуиет, сцарy атмоспхере пиано сонгс - Скиттлегирл Соунд

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas