Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОНИ СУ "ЕКСПЕРТИ" ЗА ЉУДЕ: Ово су ствари које таксиста може да сазна о вама

Таксисти се свакодневно сусрећу са великим бројем људи, а свако од њих је другачији. Неко је компликована личност, неко је вољан за сарадњу, неко је одговоран, неко не...

1710843448_taksi-taxi-1-768x426.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

 Да би стекли увид о вашим навикама и личности, таксисти могу да обрате пажњу на следеће ствари:

Како дишете

Можда звучи необично, али скучени простор возила омогућава да чак и најмањи детаљи постану видљиви. У овом случају, према вашем начину дисања, возач може да препозна да ли сте болесни, тужни, да ли прикривате сузе, уморни, нестрпљиви, нервозни...

Ово им може помоћи да процене како се осећате, да ли сте расположени за разговор, да ли вам се жури..

У ком се комшилуку налазите

Прва ствар коју ваш возач примети је део града у ком се налазите и реон у који желите да вас одвезе. Не само да му ово потенцијално говори колико новца имате, већ му може дати и назнаке о вашим годинама, породичној ситуацији, култури, послу и личности. Сви ови фактори утичу на слику коју таксиста стиче о вама, као и да ли ће вожња бити добра.

Возачи објашњавају да су, у овим случајевима, стереотипи често тачни. На пример, многи возачи ће да се устручавају од вожње до краја града који је на лошем гласу, како би избегли потенцијалне инциденте.

Колико сте причљиви

Разговор који почнете са возачем или потпуна тишина може показати колико сте интровертни или екстровертни, али такође може да укаже на ваше расположење и енергију у том тренутку. Оно што кажете ће такође возачу открити друге ствари о вама.

Ипак, таксисти саветују да се устручавате од исувише интимних разговора, јер већини људи ове интеракције нису пријатне и можда их чак ометају у послу. Генералне теме су сасвим довољне за стварање пријатне атмосфере.

Ваше физичко здравље

Иако такси није здравствена служба, многи људи га користе када иду код лекара, па чак и као "лична кола хитне помоћи". Таксисти ће скоро увек да примете у ком сте здравственом стању, посебно ако кашљете, кијате, ако сте повређени или показујете друге знакове тегобе.

Често стрепе да им муштерије не пренесу вирусне инфекције, тако да ако патите од преносиве болести, препоручљиво је да носите маску на лицу, посебно јер је возило скучен простор, без довољно протока ваздуха.

Музички укус

Ваш укус за музику може открити много о вашој личности, култури, језику, годинама, укусу и другим особинама. И није важно само шта слушате, већ и како. Јачина звука, да ли од таксисте тражите да прескаче одређене нумере, да ли певате - то су све ствари које такође таксиста примећује.

Везање појаса

Правило број један у аутомобилу је везање појаса, а овога се посебно придржавају професионални возачи. Приметиће да ли сте се везали одмах, мало касније, да ли сте се на почетку везали па током вожње скинули појас, да ли сте уопште покушали да га ставите...

Без обзира на то да ли се придржавате правила или не, ово говори нешто о вашој личној толеранцији на ризик. Међутим, непоштовање сигурносних протокола једна је од најчешћих грешака током вожње и неки таксисти ће одлучити да путнике опомену да ставе појас.

Са ким се возите

Многи таксисти обраћају пажњу на број људи у групи. Објашњавају да, што је група већа, већа је вероватноћа да ће људи бити гласни, остављати смеће, тражити непланирана заустављања, свађати се...

Такође, у завиности од тога са ким сте дошли, то говори много о вама и вашем начину живота. На пример, група пословних сарадника који путују на конференцију одају професионалну атмосферу, за разлику од групе младих који иду из једног бара у други.

О чему причате

Можда сте у таксију са другим људима или разговарате телефоном, али у сваком случају, велика је вероватноћа да возач чује ваш разговор.

Ако само говорите о породичним трачевима или радним састанцима, то није велика ствар, али поједини возачи тврде да су чули разговоре везане за дрогу, варање супружника, пословне тајне, бројеве кредитних картица изговорене наглас и друге веома личне или осетљиве информације. Иако ће такстиста игнорисати ове разговоре, некада је боље да одређене теме оставите када имате потпуну приватност.

На шта миришете

Било да је мирис хране, парфема или тела, све се то појачава у скученом аутомобилу, што чини ваш лични мирис једном од првих ствари које таксиста примети на вама. Сваки јак мирис ће бити заиста приметан у возилу и не само да говори возачу о вашим хигијенским навикама, већ може и да понуди назнаке о томе какву сте храну недавно јели, да ли сте пушач, да ли имате кућне љубимце, које су ваше преференце парфема...

(РТ)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas