Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОРИГИНАЛНИ СИЈАМСКИ БЛИЗАНЦИ: Имали жене и укупно 21 дете, браћа умрла истог дана (ФОТО/ВИДЕО)

Браћа Чанг и Енг Бункер рођени 11. маја 1811, на Сијаму - данашњи Тајланд, били су нераздвојни близанци срасли лигаментом који се налазио изнад њихових кукова

1712135661_Foto-Vikipedia-sijamski-blizanci.jpg
Фото: Википедиа
Oglas

Мајка их је охрабривала да што више истежу лигамент којим су спојени како би могли да, колико је могуће, функционишу "раздвојено" што су и успели јер се лигамент којим су повезани проширио чак 12 центиметара.

Као резултат њихове славе, термин сијамски близанац постао је да се користи за све близанце спојене неким делом тела, било које националности.

Фото: Википедиа

Трчали су, пливали, помагали родитељима у пољопривреди и кућним пословима. Једном приликом их је приметио Британац Роберт Хантер и убедио њихове родитеље да их поведе на Запад у циркус, на шта су они пристали. Тамо су наступали и до шест дана недељно, радили салто, подизали тегове и играли су шах.

Доктори су открили да су оба брата осећала исто, ако на пример голицају само једног или ако је један појео нешто што му се не свиђа то би осетио и други. Били су веома интелигентни.

Године 1838. се селе у Северну Каролину и тамо упознају две сестре свог комшије. Чанг се одмах заљубио у једну од сестара, а и она му је узратила љубав, па је тако било договорено да се и Енг ожени другом сестром.

Никоме није било јасно како су парови имали нормалан сексуални живот, али су и једни и други имали много деце. Чанг је имао десеторо деце, а његов брат Енг чак 11.

Фото: Википедиа

Кревет у којем су спавали био је направљен за четворо и браћа су лежала у средини док су њихове жене биле са стране.

За време грађанског рата су остали без новца па су одлучили да се врате циркусу.

Једном приликом Чанг је доживео инфаркт па је његова цела десна страна остала парализована. Близанци никако нису желели да буду раздвојени све док нису дошли до година када су кренули да се плаше да ће један од њих умрети и да ће други живети са лешем.

Међутим, доктори нису хтели да их раздвоје.

Године 1874. Чанг добија бронхитис и два дана касније је преминуо. Енг се пробудио поред мртвог тела и успаничен није знао шта да ради. "Онда и ја идем", рекао и је и од туге и бола преминуо након само три сата.

 

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas