Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Особина коју имају успешни људи: Начин размишљања који је важнији од свега материјалног

Успехне зависи само од среће и богатства. Свако може испунити своје снове: главна ствар је неговати праве навике.

1697962430_shutterstock_315983351.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи људи верују да успех зависи од једног јединог фактора: среће. Наводно, да бисте постигли неке резултате, морате бити рођени у имућној породици, добити на лутрији, савладати праву професију или бити власник одређеног талента, али у стварном свету све је много компликованије. Понекад, уз дужну истрајност, до врха стигну они од којих се то уопште није очекивало. А према неким стручњацима, овај феномен има сасвим логично објашњење. Поента уопште није случајност, већ одређени начин размишљања.

Руски неуропсихолог Валентина Паевскаја напоменула је да је, да се не би пропустиле прилике, важно задржати позитиван начин размишљања и остати отворен за овај свет. Уз сав стрес са којим смо морали да се носимо последњих година, ово може бити тешко, али то је тајна.

"Позитиван човек лако филозофира, лако разуме где је вредност, баш то "зрно", и заобилази друге тачке. Он схвата да идеала нема – немогуће је. Човеку можете дати апсолутно све услове за раст, али он их можда неће узети и рећи: "Не, ја ћу патити цео живот и бићу несрећан. Ако он то толико жели, молим. Али постоји супротно: када се чини да човек неће расти, да ништа не разуме, али нагло расте. Успешни људи имају живот пред очима", рекла је Паевскаја.

Она је додала да поред одређених карактерних особина, успешни људи имају и одређене навике. На пример, у тешким ситуацијама не препуштају се паници и траже мир.

"Успешни људи се баве спортом. Када се опусте, иду на забаву, свирају гитаре и цитирају књиге. Слушају интервјуе, подкасте, предавања, претплате се на мислеће људе. Они знају да се шале, јер интелигенцију одређује смисао за хумор", рекла је Валентина Паевскаја.

Поред тога, саветовала је да не треба да се плашимо геџета, али да треба да водимо рачуна колико времена проводимо на њима. Виртуелни живот не би требало да постане стваран, а паметни телефони и друштвене мреже су само алат за постизање одређених циљева.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas