Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Особине које вас НЕРВИРАЈУ код других могу рећи много о вама: Како ЗАКОН РЕФЛЕКСИЈЕ утиче на међуљудске односе?

Сазнајте како делује закон рефлексије и зашто привлачите стално исте људе у живот

1666869779_people-g8f711561f_1920.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Закон рефлексије је један од 12 универзалних животних закона и указује на то да оно што прво приметимо код других људи заправо је одраз онога што скривамо у нама самима. Све што пошаљете, то вам се и враћа, зато је важно да човек постане свестан да свака мисао или реч обликује његову стварност.

Како је Закон рефлексије утиче на наше односе?

Ми заправо волимо у другим људима оно што волимо код себе, и супротно - не подносимо код других оно што сами себи замерамо. Када се сретну два странца, две непознате особе, човек тежи са пронађе неку сличност између себе и тог странца, а тек када се на тај начин повежу, долази до разумевања, односа, емпатије.

Закон рефлексије нас подсећа да у односима са другима, током упознавања, ми у другој особи желимо да створимо огледало у којој видимо бар делимично обрисе свог одраза и карактера. Тако закон рефлексије утиче и на наша пријатељства, однос са партнером, пословни однос, комуникацију са децом...

На пример, уколико стално улазите у токсичне везе и односе за које знате да немају будућност, бирате лоше партнере који вас не поштују, ово може бити знак да у себи имате неку бробу коју треба решити. У случају да сте задовољни животом и смирени, да живите у складу са својим жељама и потребама, повећавају се шансе да се окружите једнако позитивним људима.

Прочитајте још: Тест личности који открива вашу ГЛАВНУ карактеристику: Коју ЖИВОТИЊУ сте прво угледали? (ФОТО)

Како функционише закон рефлексије?

Закон рефлексије је само одраз онога што је у вама. То је нека врста вибрације коју носите у себи, шаљете споља, а затим привлачите поново ка себи. Дакле, особа која вас нервира долази у ваш живот јер у вама постоји слична активна вибрација. Ова особа одражава оно што постоји у вама и долази са разлогом да освестите то што вам не прија и ослободите се такве мисли, емоција или уверења.

Ако нисмо свесни да кријемо или одржавамо одређену вибрацију у себи, нећемо моћи да је променимо и нећемо добити искуство које нам је потребно. Зато следећи пут када приметите код друге особе нешто што вам се не допада, нервира вас, размислите зашто је то тако. Да ли сте прошли кроз слична искуства? Да ли сте нешто у себи потиснули?

Сваки дан, познанство, свако искуство је прилика за позитивну трансформацију - искористите је!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas