Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Овај додатак многим пићима може бити легло БАКТЕРИЈА: Имајте то на уму када следећи пут будете наручили пиће у кафићу

Резултати једног истраживања дошли су до невероватних података

1687089500_profimedia-0379701665.jpg
Oglas

Ако сте љубитељ газираних пића, у кафићу обожавате да га попијете са кришком лимуна или поморанџе, а све то уз чувени лед који прија током врелих дана, добро обратите пажњу! Лето нам куца на врата, а права освежења у кафићима и ресторанима имају једну ману. Када следећи пут поручите пиће са ледом, размислите да ли је то добра идеја.

Спроведена истраживања о квалитету леда показала су да је чак 77,2 одсто узорака било позитивно на присуство колиформних бактерија, чије је порекло фекално. Реч је о микроскопски ситним честицама, које су у лед доспеле због прљавих руку. Самим тим, највећа заблуда која влада код људи јесте та да на леду не могу да се задрже бактерије.

Лед у кафићима и ресторанима брзе хране је највеће легло бактерија и у просеку их има више него у WЦ шољи, што је последица ретког чишћења ледомата. Свакако, ниједан од узорака не представља претњу за здравље. Још једно истраживање је показало да се највише бактерија крије у чаши воде или газираном соку са кришком лимуна. Истраживачи су тестирали 76 кришака лимуна из 21 ресторана и открили су да је 70 одсто, односно 53 кришки заражено бактеријама.

Иако ово није најобухватније истраживање на ову тему и сами можете да приметите да је кришка лимуна коју добијате у чаши већ унапред исечена, а да се те кришке држе у пластичним посудама на собној температури, што је уједно и идеално окружење за бактерије. Истраживање није јасно открило извор ових бактерија, али је открило да ове бактерије не могу да преживе и размножавају се у алкохолним пићима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas