Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИГРАЊЕ ИГРИЦА

Овако би нам ускоро могле изгледати руке, а све због праксе која се отела контроли (ВИДЕО)

Промена величине длана последица је статистике која показује како играчи држе џојстик у рукама готово четвртину дана, што резултира напрезањем мишића.

1618389613_deformisani-prsti.JPG
Фото: Принтскрин / Yоу Тубе / СлотсWисе.цом
Oglas

Зависно од играчке конзоле коју користите и стрости, ваше руке би у будућности могле да се савршено сместе око џојстика или би се могле мало истегнути. Иако је нејасно како ће се технологија развијати како би нам помогла у игрању, стручњаци су израдили 3Д слику која приказује како би наше руке могле да изгледају ако наставимо да практикујемо свој хоби.

Страница за преглед казина СлотсWисе позвала је тим научника да погледа у будућност наших тела и створила је овај застрашујући приказ.

Прочитајте још: Поручила је дугу, елегантну, црну хаљину, а оно што јој је стигло насмејало је ЦЕО СВЕТ! (ВИДЕО)

На страници пише: "Гаминг је популарна забава за многе људе широм света, а неки су одлучили да направе корак даље и наставе га као сталну каријеру. Његова популарност расте из године у годину као начин да људи остану повезани и побегну од стварности."

Прсти би нам се могли продужавати

- Али, с обзиром на то да људско тело изворно није намењено игрању у смислу да наше руке нису обликоване за држање џојстика, како би оне могле да изгледају у будућности ако би се прилагодиле за оптималне играчке перформансе - додаје се.

Иако нема индикација да ће се џојстици за играње видео игара повећавати, наши би прсти с временом могли да се продуже. Стручњаци прогнозирају да ће нам се кажипрст и средњи прст изразито повећати у поређењу са остатком шаке, док ће се домали прст смањити, преноси ЛАДбибле.

Прочитајте још: Девојка која је ОСЛЕПЕЛА после ТЕТОВИРАЊА очних јабучица се огласила: "Не жалим ни за чиме" (ФОТО)

Промена величине длана последица је статистике која показује како играчи држе џојстик у рукама готово четвртину дана, што резултира напрезањем мишића. Да би се превладало ово напрезање, дужина основних прстију потребних за играње могла би да се трансформише.

Одговорност је на произвођачима

Симон Корнелиус, генерални директор агенције Цорнелиус Цреативе, која развија и пласира производе за игре на срећу, објаснио је: "Џојстици, такви какви јесу, ергономски су дизајнирани, али повећано имерзивно искуство неких игара захтева више дугмића за играње. Гледајући на други начин, произвођачи су одговорни за дизајнирање џојстика који би евентуално смањили утицај на нашу физиологију."

Прочитајте још: Четири чињенице о БРАДИ које сигурно нисте знали

Чак и ако се џојстици не промене, паметни телефони не показују знакове ограничавања раста величине, што значи да би ови изузетно дуги прсти могли бити корисни када шаљете поруке или се играте. Симон рачуна с тиме да ће џојстици повећати број дугмића потребних за играње, што ће оптеретити наше и онако ограничене прсте.

- Повећање броја дугмића на џојстицима значи да наши прсти, посебно палац, кажипрст и средњи прст, раде више посла и морајудаље да се истежу - рекао је Корнелиус.

- Стога бих очекивао да ће еволуција наших руку укључивати продужење тих прстију. Домали и мали прст повукли би се и можда би постали сличнији канџи да се лакше омотају око џојстика.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas