· · Komentari: 0
ZANIMLJIVOSTI

Četiri činjenice o BRADI koje sigurno niste znali

Većina muškaraca danas prati svetske trendove, kako u modi, tako i u stilizovanju kose, ali i brade.

1618321039_Depositphotos_60252251_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Brade su apsolutni trend, ali da li ste znali ove podatke?

BRADA JE IZUZETNO ZAPALJIVA

Ne pokušavajte ovo da isprobate u praksi kod kuće. Iako ovo možda i nije neka zanimljiva činjenica o bradi već više zvuči kao sigurnosno upozorenje. Samo nezgodno približavanje malog plamena upaljača može uništiti nekoliko godina truda i muke.

Brada je zapaljiva baš poput naše kose, ako ne i više (zbog ulja i raznih preparata za bradu).

Problem je u tome što se ista nalazi i na malo nezgodnijem mestu, tik ispod nosa, stoga posebno oprezno baratajte vatrom kad je bradonja u blizini.

Pročitajte još: Tokom pandemije starije osobe najčešće posežu za ovim stvarima

DUŽINA BRADE UNAPRED JE ZAPISANA

Dakle svako od nas ima genetski potpis i zapis kolika će mu maksimalna dužina brade biti kada odlučimo da je puštimo.

Isto je i sa gustoćom, bojom, kovrdžavošću, itd. Iako se ne radi o procesu koji samo u jednom trenutku stane jer dobro znamo da dlaka raste dok smo živi, a vrlo često i duže, brada će pri dostizanju svog punog kapaciteta jednostavno rasti sporije do svog maksimuma.

U današnje vreme postoje razni dodaci ishrani, koji poboljšavaju i ubrzavaju rast brade.

Međutim, treba imati na umu da u borbi protiv našeg genetskog potpisa nema previše smisla trošiti vreme (i novac).

Pročitajte još: Prestanite da trpete svašta u džepove! FARMERKE će trajati mnogo duže, ako PRIPAZITE na ovih 6 stvari

BRADA MOŽE RASTI U RAZLIČITIM NIJANSAMA SIVE (I DRUGE BOJE)

Kada vidite savršeno crnu bradu ili savršeno jednobojnu bradu budite sigurni da je u pitanju farba za bradu na delu.

Sva naša kosa, boja kose, dlaka, boja dlake, brada, dužina i boja su već genetski predodređeni.

Kad bi postojao svojevrsni čitač tih genetskih predefinicija mogli bismo vrlo pouzdano dobiti sliku naše fizičke osobe kroz prolaznost godina, odnosno starenje.

Pročitajte još: Postoje 4 tipa spavanja: "LAV" je ranoranilac, "MEDVEDU" je potreban popodnevni san, a tu su i "DELFIN" i "VUK"!

SAMO NOŠENJE BRADE VAS NE ČINI IZUZETNIM

Nije svaki muškarac koji nosi bradu gospodin!

Iako na prvi pogled njegova spoljašnost govori da se radi o nekome pouzdanom, od poverenja, iskusnom, sigurnome u sebe, vrlo lako se može dogoditi da se iza te maske krije jedan sasvim običan lik sa kojim bolje da nemate posla.

Brada nije čarobni štapić koji će promeniti vas kao takve. Da, daće vam nešto poželjnog stila, ozbiljnost, baciti koju godinu kad zatreba, ali ako ste muškarac bez manira, to ćete verovatno ostati i bez obzira na bradu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.