Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЛЕКЦИЈА ИЗ БОНТОНА

Ово сигурно нисте знали: Девојка показала како се правилно поклања цвеће! (ВИДЕО)

Увек је корисно знати бонтон, јер ћете тако лакше оставити добар утисак на друге, а ова два мала трика свако може да примени.

1622488113_bonton.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Инстаграм/ аделина.пестриту
Oglas

Девојка са Инстаграма поделила је са својим пратиоцима мале лексије из лепог понашања.

Како се поклања цвеће?

Већина греши када свеће поклони упаковано у целован или други украсни папир. Правило је да се цвеће увек поклања без "амбалаже" и како ова млада дама напомиње - чак и кад је украсни папир јако леп, треба да се уздржимо од тога. Дакле, цвеће увек поклањајте "голо", без додатних омотача.

Два правила лепог понашања уз које ћете бити права дама.

Што се тиче саме предаје - увек га држите усправно и тако га дајте драгој особи. Најстрожије је забрањено да га држите наопако, како често виђамо људе да раде.

Прочитајте још: Ово је НАЈСКУПЉИ СЛАДОЛЕД на свету: Од цене и састојака ће вам се завртети у глави! (ФОТО/ВИДЕО)

Правилно седење

Без обзира што је у питању неформална прилика, увек пажљиво седајте у столицу/фотељу. Нема залетања и "падања" у фотељу. Водите рачуна да не изгледате као да сте код куће. Даме би увек требале, уколико то прилика и одећа дозвољава, да елегантно прекрсте ноге. Ово је изузетак само у краљевској породици, где "нога преко ноге" строго забрањена, осим у пар неформалних ситуација.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas