Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дама у свакој ситуацији: 20 правила БОНТОНА која би свака жена требало да зна

Било је тренутака када је даме требало да се понашају на одређени начин, како у јавности, тако и код куће

1654876766_woman-g1e4ebcd3c_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Срећом, времена су се променила и жене су почеле да добијају свој прави део независности. Ипак, још увек постоје протоколи које жена треба да следи, према стручњацима за бонтон.

Овде смо навели 20 најбољих правила етикеције која могу додати шарм вашој ионако пријатној личности. И немојте се плашити овог броја, ово су једноставна правила која се лако памте!

1. Ако има гостију који посећују вашу кућу, прва соба са којом би требало да их упознате је купатило. Ово ће им дати прилику да се освеже пре сусрета са другима и биће опуштенији.

Прочитајте још: Био је ЗАБРАЊЕН у јавности, а Ватикан га је прогласио ГРЕШНИМ! Сазнајте бурну прошлост БИКИНИЈА (ФОТО)

2. Многи гости доносе поклоне за домаћина. Ако ти поклони укључују неке јестиве или питке предмете, онда их ставите на сто тако да сви могу уживати у њима. Ово ће вам сигурно донети неке поене.

3. Ако морате да напустите забаву раније него што је предвиђено, само обавестите домаћине како други гости не би следили њихов пример.

4. Ако вам се кафић или ресторан који посећујете чини загушљивим, пре свега увек обавестите конобара који вас услужује.

5. Никада никоме не показујте садржај своје ташне у јавности.

Фото: Пиксабеј

6. Једино место за чешљање косе, када сте на јавном месту, је женски тоалет. Тамо можете поправити своју шминку. 

7. Сматра се непристојним ако допуните своју чашу. Замолите некога ко седи поред вас да уради оно што је потребно.

8. Никада не вичите на некога ко је у другој просторији, чак ни када сте код куће.

9. Док прилазите столу никада не идите на најбоље место. Увек заузмите место које вам је најближе. Мале ствари су много важне!

Прочитајте још: Речи које дижу из понора: 20 ИНСПИРАТИВНИХ ЦИТАТА које свака жена треба да прочита

10. Док једете супу из чиније, ставите кашику ван чиније (на тањир који се ставља испод чиније) између гутљаја и такође када завршите. Кашике су углавном прилично велике и могу пасти када се посуда испразни. Међутим, ако се супа сервира у тањиру за супу, кашика мора да буде унутар тањира након завршетка супе, а не на било ком другом тањиру.

11. Никада немојте петљати прстима око шоље док пијете чај. Прави начин да држите шољу за чај је да користите кажипрст и палац док се средњи прст користи за подршку. Ово правило је, међутим, мало "лабавије" ако пијете кафу.

12. Не би требало да стављате шешир или ташну на сто.

13. Није препоручљиво седети прекрштених ногу, посебно ако седите на ниској столици.

Фото: Пиксабеј

14. Право место за ваш капут је у гардероби. Ако нема гардеробе, ставите своје ствари на вешалице.

15.  Хајде да сада причамо о аутомобилима. Дама увек треба пажљиво да "склизне" када улази и излази из аутомобила. Ова акција не само да изгледа грациозно, већ вам такође помаже да прилагодите своју хаљину док то радите.

16.  У реду је ако те дечко одведе до твог аута.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

17. Ако дама поседује ауто, њен дечко не мора да долази по њу.

18. Можете седети на задњем седишту аутомобила са човеком којег већ познајете.

19. Какво год да сте расположени, то никада не би требало да утиче на ваше манире.

20. Држите паметне телефоне подаље када сте напољу са пријатељима.

Сигурни смо да ће, ако усвојите ове вештине, грациозност и сталоженост бити ваши најбољи пријатељи за цео живот. Нека од ових правила вам могу лако доћи, док ће за нека можда бити потребно мало вежбе. Запамтите да су манири и бонтон продужетак ваше личности. Дакле, даме, време је да се похвалите!

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas