Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Покушајте да ублажите стрес на три начина: Необичне, али ефикасне методе за смиривање

Не тако уобичајене методе за ублажавање стреса

1668852634_shutterstock_1254091792.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стрес и напетост свакодневица је скоро сваког човека. Стрес изузетно негативно може утицати на физичко и ментално здравље, па је изузетно потребно одвојити време за релаксацију.

Медитација, дубоко дисање или јога јесу конвенционални начини за ублажавање напетости. Међутим, постоје и друге методе које вам могу помоћи.

1. Љубимац

Судећи према студији Универзитета Јорк и Универзитета Линколн, интеракција са љубимцима може смањити ниво хормона стреса, односно кортизола.

Прочитајте још: Шта начин на који ПОЗИРАТЕ ЗА СЛИКУ ГОВОРИ О ВАМА? Стручњаци откривају шта поручујете другима на овај начин

2. Масажа стопала

Не морате одлазити у спа, довољна је масажа стопала код куће. У рефлексологији, притисак се врши на одређене тачке на стопалима јер се верује да на тај начин може доћи до ослобађања стреса.

3. Тапкање лица

Реч је о експерименталном методу лечења који је измишљен 90-их година прошлог века који је назван Техника емоционалне слободе (ЕФТ). Његов творац је Гари Крејг. Он је сматрао да тапкање лица може помоћи у успостављању енергетског баланса и смањењу физичког и емоционалног бола. Иако не постоје чврсти докази који ово потврђују, доста студија је показало да постоје одређене предности ове технике.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas