· · Коментари: 0

Повећајте самопоуздање у ШЕСТ КОРАКА: Активирајте се и не плашите

Ако нисте сигурни у себе, живот у овим не баш лаким временима биће вам и те како отежан

1673857302_shutterstock_459775861.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Недостатак самопоуздања, најчешће узрокован проблемима који нас свакодневно притискају са свих страна, али и вашим ставом може вас одвући у депресију, а то вам, поред свега што се дешава, заиста не треба.

Добра вест је да и ви можете да почнете да зрачите самопоуздањем, поправите расположење и остварите своје жеље. Наравно, оно не пада с неба - до њега се долази дисциплином и тренингом, поручују психолози.

Почните сада, са сваким од ових шест корака бићете све јачи и јачи и – срећнији!

Активирајте тело

Добра физичка кондиција доноси много користи, не само добро тело. Вежбањем ћете умањити стрес, појачати снагу мозга, а тиме и умањити тескобу, подићи ниво хормона среће...

Видећете, бићете пуни самопоуздања дружећи се са здравим људима, који имају свакодневну физичку активност (без обзира на временске прилике), макар то било и ходање.

Прочитајте још: Намирнице које могу ублажити главобољу: Захваљујући свом саставу могу вам доста помоћи

Не плашите се нових ствари

Сетите се свега онога што сте некад желели да урадите, али нисте се усудили због ниског самопоуздања или неког другог страха. Управо то урадите, ови кораци ће вас уверити да сте способни да се прилагођавате, да за учење никад није касно. Осећај је феноменалан, а живећете по свом. Запамтите, никад није касно да почнете да се забављате!

Немојте вечито да се преиспитујете

Не трошите време и енергију само у размишљању о проблемима који су вас снашли или евентуално могу да вас снађу.

Унутрашњи глас, наравно, нико не треба да игнорише, али ако вам увек иста ствар набија стрес, имате две опције: да нешто предузмете или да прихватите стање/ситуацију и престанете тиме да разбијате главу. Савет психолога је да бирате ово прво.

Не скривајте се иза Фејсбука и Инстаграма

Ваши профили на друштвеним мрежама само наизглед могу да задовоље дневну потребу за социјализацијом. Међутим, оми нису у стању у потпуности да замене комуникацију која се одвија уживо и, ако одгађате прави људски контакт, то ће вам касније бити теже да га успоставите. Зато, пре свега, користите друштвене мреже да се повежете са старим пријатељима и договорите се о виђењу с њима.

Прочитајте још: БАДЕМ је најбољи пријатељ женског здравља! Ово су четири научно доказане ЗДАРАВСТВЕНЕ ПРЕДНОСТИ

Мењајте окружење

Узмите годишњи одмор, идите на краће путовање, а ако немате новца - посетите родбину и пријатеље. Нећете стално мислити на ствари које вас муче. А ако је притисак велики и ако вам окружење или атмосфера не одговарају, преселите се и у други део града или потпуно друго место.

Не запуштајте изглед

Можда вам се чини да то уопште није битно, али треба да знате да чак и обична промена гардеробе или нова фризура могу да вам подигну самопоуздање. И ако су вам, рецимо, лоши зуби - поправите их или избелите. Бићете срећнији кад будете ширили леп осмех око себе, а сви око вас ће приметити да сте препуни самопоуздања.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.