Oglas
· · Komentari: 0

Povećajte samopouzdanje u ŠEST KORAKA: Aktivirajte se i ne plašite

Ako niste sigurni u sebe, život u ovim ne baš lakim vremenima biće vam i te kako otežan

1673857302_shutterstock_459775861.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Nedostatak samopouzdanja, najčešće uzrokovan problemima koji nas svakodnevno pritiskaju sa svih strana, ali i vašim stavom može vas odvući u depresiju, a to vam, pored svega što se dešava, zaista ne treba.

Dobra vest je da i vi možete da počnete da zračite samopouzdanjem, popravite raspoloženje i ostvarite svoje želje. Naravno, ono ne pada s neba - do njega se dolazi disciplinom i treningom, poručuju psiholozi.

Počnite sada, sa svakim od ovih šest koraka bićete sve jači i jači i – srećniji!

Aktivirajte telo

Dobra fizička kondicija donosi mnogo koristi, ne samo dobro telo. Vežbanjem ćete umanjiti stres, pojačati snagu mozga, a time i umanjiti teskobu, podići nivo hormona sreće...

Videćete, bićete puni samopouzdanja družeći se sa zdravim ljudima, koji imaju svakodnevnu fizičku aktivnost (bez obzira na vremenske prilike), makar to bilo i hodanje.

Pročitajte još: Namirnice koje mogu ublažiti glavobolju: Zahvaljujući svom sastavu mogu vam dosta pomoći

Ne plašite se novih stvari

Setite se svega onoga što ste nekad želeli da uradite, ali niste se usudili zbog niskog samopouzdanja ili nekog drugog straha. Upravo to uradite, ovi koraci će vas uveriti da ste sposobni da se prilagođavate, da za učenje nikad nije kasno. Osećaj je fenomenalan, a živećete po svom. Zapamtite, nikad nije kasno da počnete da se zabavljate!

Nemojte večito da se preispitujete

Ne trošite vreme i energiju samo u razmišljanju o problemima koji su vas snašli ili eventualno mogu da vas snađu.

Unutrašnji glas, naravno, niko ne treba da ignoriše, ali ako vam uvek ista stvar nabija stres, imate dve opcije: da nešto preduzmete ili da prihvatite stanje/situaciju i prestanete time da razbijate glavu. Savet psihologa je da birate ovo prvo.

Ne skrivajte se iza Fejsbuka i Instagrama

Vaši profili na društvenim mrežama samo naizgled mogu da zadovolje dnevnu potrebu za socijalizacijom. Međutim, omi nisu u stanju u potpunosti da zamene komunikaciju koja se odvija uživo i, ako odgađate pravi ljudski kontakt, to će vam kasnije biti teže da ga uspostavite. Zato, pre svega, koristite društvene mreže da se povežete sa starim prijateljima i dogovorite se o viđenju s njima.

Pročitajte još: BADEM je najbolji prijatelj ženskog zdravlja! Ovo su četiri naučno dokazane ZDARAVSTVENE PREDNOSTI

Menjajte okruženje

Uzmite godišnji odmor, idite na kraće putovanje, a ako nemate novca - posetite rodbinu i prijatelje. Nećete stalno misliti na stvari koje vas muče. A ako je pritisak veliki i ako vam okruženje ili atmosfera ne odgovaraju, preselite se i u drugi deo grada ili potpuno drugo mesto.

Ne zapuštajte izgled

Možda vam se čini da to uopšte nije bitno, ali treba da znate da čak i obična promena garderobe ili nova frizura mogu da vam podignu samopouzdanje. I ako su vam, recimo, loši zubi - popravite ih ili izbelite. Bićete srećniji kad budete širili lep osmeh oko sebe, a svi oko vas će primetiti da ste prepuni samopouzdanja.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas