Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Правило од ДВА МИНУТА може да повећа продуктивност: Идеално за дан када сте у журби

Правило од 2 минута можете да примените пре него што нешто треба да урадите како бисте повећали продуктивност

1668615271_ce7f9880aa73b3c9ea8ee745a01f64fedc333a65.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Током јесени и са хладнијим данима, многи се суочавају са недостатаком енергије, мотивације и склпони су одуговлачењу. Недостатак сунчеве светлости може учинити да се осећамо уморније, да будемо мање продуктивнији, него што смо у пролећним и летњим месецима.

Једноставно правило од два минута ће помоћи да постанете продуктивнији и престанете да гомилате важне ствари у животу, усмеравајући своју енергију на оно што вам је заиста значајно.

У савременом и ужурбаном свету суочавамо се са бројним изазовима и задацима, често смо преоптерећни, посвећени више ставри ођедном, иако свака захтева додатно улагање времена и труда. Када сте у оваквим ситуацијама примените правило од два минута које ће помоћи да се проблеми не гомилају и спречити нас да одлажемо ствари за касније.

Прочитајте још: У којим ситуацијама је ЋУТАЊЕ НАЈБОЉА ОПЦИЈА? Психолошкиња и психотерапеуткиња објашњава када је боље држати језик за зубима

Правило од 2 минута подразумева да прво треба да процените време које треба да потрошите на одређени задатак. Ако је ово време дуже од два минута, онда се може одложити за касније. Такође је важно разумети да ли задатак захтева вашу пажњу управо овде и сада. Ако не, можете заказати да се покрене у неко друго време. Ако је важно да то урадите одмах, онда је боље да то почнете одмах.

Ако почнете да губите та два минута или мање на нешто што не може да чека, онда ће то бити добро за вас. Направите своје приоритете, али делујте и не одлажите задатке, не одлажите срећу, нити живот. Када почнете да се придржавате правила од два минута, онда се довољно брзо одвикните од губљења времена на нешто бескорисно.

Почните пре сваке активности да размишљате о томе да ли је важно то завршити баш сада или можете заиста оставити за мало касније. Овај процес ће вам постати навика, обављаћете најважније ствари на време и што је најбитније, смањићете стрес који изазива одлагање и кратки рокови.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas