· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

"Гађање младе... Три дана без тоалета након венчања": Да ли знате који су најбизарнији обичаји на венчањима?

Наша традиционална венчања пуна су романтичних тренутака

1595593808_mlada.jpg
Фото: Депоситпхотос

Иако ми мислимо да су наши обичаји помало чудни у свету постоји толико бизарних ствари, да би већина можда и одустала од помисли да направи свадбу.

Прочитајте још: Девојка унаказила лице третманом за лепоту: Има јаку инфекцију и изгубила је вид привремено (ФОТО)

Док код нас гађају јабуку или краду младу у земљама широм света постоји традиција, љубљења, пљувања, ударања и слично.

Ово су само неки од обичаја који се практикују: у неким деловима Индије влада веровање да ће девојчицу којој иструне зуб све до десни појести тигар у скорој будућности јер је духови мрзе. Стога се мора венчати са животињом како би то спречила.У питању је симпатична лажна церемонија којом се терају зли духови како би девојчица једног дана могла наћи мужа и стварно се удати.

Прекривање младе јајима

Младу пријатељи целу прекрију јајима, умацима, перјем и сличним стварима.  Церемонија у којима се младенци прекривају нечим обично симболизује заштиту од злих духова. Наравно, ово се одиграва пре венчања.

Младожења прескаче метлу

Симпатични обичај симболизује нови почетак и чишћење од прошлости или спајање две породице. Такође може означавати захвалност прецима.

Традиција љубљења

Ако младожења из било ког разлога напусти просторију, свим другим мушкарцима на венчању дозвољено је да пољубе младу. Исто важи и за младожењу и женске званице ако млада напусти просторију.

Гађање младе

Једна етничка мањина у Кини има обичај приликом ког младожења испаљује три стреле (без врхова) у младу. Након тога, он поломи те три стреле током церемоније, што значи да ће се волети и живети једно са другим заувек.

Бучни ритуал венчања у Француској

“Цхаривари” је име тог необичног и чудног обичаја који прати нека венчања у Француској. Главни фазон церемоније венчања је бучна серенада уз пратњу лонаца у кући младенаца. Овај необични народни обичај први пут забележен је у средњем веку, а по некима овај обичај вуче корене још од давнијих времена.

Три дана без тоалета након венчања

У Сандакану у Малезији многима венчање може тешко да падне. Чланови заједнице Тидонг не дозвољавају младенцима одлазак у тоалет три ноћи и дана након венчања јер то значи несрећу. Младенци после венчања три дана не једу готово ништа, а пију само мало воде.

Плаћање новцем за плес с младом

Уместо обичаја који влада на неким домаћим венчањима, на којима се младенцима једноставно уручи коверта с новцем, у Пољској младожења држи кецељу у коју гости могу ставити новац који им купује плес с младом. Главно финале је када младожења убаци цео новчаник, да највише пара и одведе своју жену.

Младожења огранизује отмицу

Увек је било романтичних прича у којима девојке беже од својих родитеља кад им драги организује такозвану “отмицу”. У неким културама отмичар који успе задржати девојку два до три дана на крају може да је ожени.

Пљување младе

Када се венчавају у Масаију, младин отац пљује на младино лице и груди како би јој на тај начин пожелео срећу. Она затим одлази са својим мужем не окрећући се, јер се плаши да се не претвори у камен.

Прочитајте још: Не, нико не верује на шта личи ова ЛЕПОТИЦА, када скине све са себе! "Па ти се претвараш у РУГОБУ, али буквално"! (ФОТО/ВИДЕО)

Ударају младожењина стопала

Младожењу у Јужној Кореји пре венчања вежу за ноге, обесе га наопачке и туку га по стопалима. Да ствар буде још гора ударају га рибама! Оваква церемонија наводно служи томе да би оснажила младожењу пре прве брачне ноћи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.