Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Реченице које вам могу помоћи да победите АНКСИОЗНОСТ: Афирмације које треба да изговарате у тешким тренуцима

Додатна помоћ у борби против анксиозности

1690125647_anksioznost.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако се суочавате са анксиозности, мисли могу бити напете и негативне, осећате стално да сте емоционално исцрпљени и често се плашите да ли ћете добити нападпанике у јавности... Симптоми анксиозности могу бити непријатни и неповољно утицати на квалитет живота, али је важно да се обратите стручњаку како бисте кренули са одговарајућим третманом.

Као додатна помоћ могу послужити афирмације - позитивне изреке које имају способност да трансформишу нечији ток мисли, преусмере негативне, трансформишу у позитивне и створе мир. Важно је веровати у речи које изговорите, јер ово веровање ствара моћ и утицај. Када у потпуности прихватите афирмације које понављате, долази до велике промене, јер ако себе бодрите на тај начин може се повећати осећај самопоуздања и моћи. Свакодневно изговарајући афирмације, дозвољавате себи да ускладите своје мисли, емоције и поступке, стварајући стање унутрашњег мира.

Одвојите неколико тренутака сваког дана да поновите ове моћне афирмације - то може бити једна од пракси која може помоћи да ублажите анксиозност:

1. Сигуран сам и заштићен у овом садашњем тренутку.

Ова афирмација ће вам помоћи да се усидрите у садашњем тренутку и схватите да опасност не постоји. Тако ћете моћи да се опустите.

2. Одлучујем да се ослободим свих брига и прихватим мир.

Ово је афирмација коју можете да понављате увече пре спавања, да бисте се ослободили свакодневних брига и препустили опуштању.

3. Верујем у своју способност да се суочим са било којом ситуацијом.

Ако изговорите ове речи, дајете себи снагу и лакше ћете се носити са стресом и анксиозношћу.

4. Имам контролу над својим мислима и бирам тишину.

Овом изјавом доказујете да сте господар свог живота и да стрепња у њему није добродошла.

5. Достојан сам унутрашњег мира и спокоја.

Ова афирмација, изговарана свакодневно, донеће вам осећај смирености и опуштености. Научите како да промените своју перцепцију да бисте се ослободили анксиозности.

6. Ослобађам анксиозност и позивам спокој у свој живот.

Када изговорите ове речи, ослобађате се терета стреса и успевате да се опустите.

7. Дубоко дишем, дозвољавајући опуштању да ме преплави.

Уз помоћ ових афирмација моћи ћете да будете смиренији у стресним ситуацијама.

8. Остављам иза себе оно што не могу да контролишем и фокусирам се на оно што могу.

Изговарајући ово у огледалу, сваки дан ћете видети како мењате свој поглед на живот и лакше проналазите решења за сваки изазов.

9. Ја сам, отпоран и способан да превазиђем анксиозност.

Ова афирмација, изговорена сваког јутра, повећаће ваше поверење у сопствене снаге.

10. Одлучујем да негујем позитиван и смирен менталитет.

Ово је једна од изјава која вам показује да је моћ са вама, а начин на који размишљате је избор и можете одлучити да то учините на позитиван начин.

11. Поверење и мир се усељавају у моје биће.

Овим речима манифестујете мир у својој души и чините то стварношћу. Осећаћете се мирно и тихо када то поновите.

12. Дајем себи дозволу да се опустим и ослободим својих брига.

Ова изјава говори директно о вашем унутрашњем ја, дајући му простор да се потпуно опустите.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas