Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СЕДАМ ЈАПАНСКИХ ПРАВИЛА за лакши живот: Чиме се воде када желе да све промене из корена?

Јапанци су у овим реченицама пронашли решење за стрес и недаће

1677579537_shutterstock_1252275376.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Главни концепт Јапанске културе заснива се на одржавању здравог начина живота, уз снажно наглашавање менталне равнотеже.

Њихова способност да поједноставе сложене мисли и да се повезују с природом како би приступили личним или професионалним питањима дубоко је укорењена у њиховој традицији и култури.

1. ИКИГАИ

Препознајте свој циљ и сврху у животу. Изаберите нешто што је повезано са вашом снагом и потребама. То је оно што животу даје значење и разлог због ког устајемо свако јутро.

2. СХИКИТА ГА НАИ

Оно на шта не можемо да утичемо и што не можемо да променимо треба да научимо да једноставно пустимо и то је потпуно уреду. Свој фокус треба да пребацмо на ствари које јесу подложне променама.

3. WАБИ - САБИ

Пронађимо мир у несавршеностима. Ништа у животу није савршено, ни ми ни свет око нас и баш те мале несавршености чине наш живот уникатним. Уместо тежње ка беспрекорности будимо јединствени.

4. ГАМАН

Сачувајте достојанство и кроз тешке животне тренутке. Покажите емционалну стабилност, зрелост и самоконтролу док се суочавате са различитим изазовима. Не заборавите да будете стрпљиви и покажете разумевање.

5. ОУБАИТОРИ

Никада се не упоређујте са другим људима. Битно је да се фокусирате на свој лични прогрес уместо да трошите време на упоредбу са туђим квалитетима. Свако од нас има свој јединствен животни пут.

6. КАИЗЕН

Тежите ка томе да унапредите све аспекте свог живота. Чак и мале промене могу направити велики утицај током времена.

7. СХУ - ХА - РИ

"Када је ученик спреман, учитељ ће се појавити. Када је ученик истински потпуно спреман, учитељ ће нестати" - Тао Те Цхинг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas