Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам ствари које можемо да закључимо о особи за СЕДАМ СЕКУНДИ: Први утисак се брзо формира и тешко мења

Пуно тога закључујемо о особи у кратком временском периоду

1690618380_shutterstock_108216866.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Људи су склони у првих седам секунди након упознавања да створе утисак о особи – иако је често погрешан, држимо га се прилично дуго, пише позитиванстав.цом.

Шта тачно закључујемо након тако кратког времена?

Да ли је поуздан

Десетинка секунде довољна је да проценимо да ли можемо веровати неком. Истраживање је спроведено међу студентима: у једној групи они су имали 100 милисекунди да оцене привлачност, агресивност, симпатичност, поузданост и још неке особине на лицима глумаца, док друга група није била временски ограничена.

Размишљајући о карактеристикама, некима је требало више, а некима мање времена, осим када је посреди била поузданост – обе групе то су процениле у истом временском року.

Каквог је финансијског стања

Ваш статус може открити одећа коју носите; истраживачи су открили да су људи који носе брендирану одећу доживљени као „имућнији“.

Које је сексуалне оријентације

Да ли сте знали да је потребна само једна секунда да проценимо туђу се ксуалну оријентацију?

Да ли је интелигентан

Хоће ли вас неко доживети као интелигентну особу може зависити и од вашег начина комуникације те „еyе цонтацту“ за време разговора. „Еyе цонтацт“ за време разговора је врло важан.

Одаје утисак интелигенте особе, а најспособнији међу нама знају то искористити и претворити у своју предност.

Да ли има склоност ка промискуитету

Једна студија показала је да Британци другачије доживљавају жене с тетоважама; сматрају их мање привлачнима те промискуитетнијим од припадница лепшег пола чија кожа није украшена цртежима.

Да ли је доминантан

Иако многи мушкарци очајавају због губитка косе, студија Универзитета Пенсилваније показала је да немају разлога за тугу – ћелави мушкарци окарактерисани су као доминантнији од оних који имају косу.

Да ли је авантуристичког духа

Изглед није једино што људи меркају – неке утиске стварају из начина на који се крећете. Људе који ходају опуштеније доживљавамо као отвореније и склоније авантурама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas