Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест знакова да вас неко оговара: Обратите пажњу на мале сигнале

Људи оговарају из много разлога. Неки завиде вашем успеху, изгледу , док други једноставно налазе радост причајући о другима иза леђа. Шта год да је разлог, оговарање може да буде штетно за оне који су на удару

1704983470_shutterstock_378995830.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Наше понашање говори највише о нама. Особе које су склоне трачарењу имају низак ниво емоционалне интелигенције, културе и дубоко су незадовољне собом. Квалитетни људи поштују туђу приватност и не доносе на пречац закључак о некоме, а камоли да шире са другима оно што знају, јер је то питање поштовања и дубље свести. Према стручњацима ова 4 врсте понашања одају особу која вас оговара.

1) Необична љубазност

Претерана љубазност је помало сумњива. Неприродном, токсичном позитивношћу желе да прикрију оно што вам раде иза леђа. Ако видите вештачке осмехе на површини, знајте да се испод можда крије нека скривена негативност. Дакле, ако вас неко изненада обасипа претераном љубазношћу, ваља бити опрезан.

2) Преувеличане реакције

Ако од ситне направе велику ствар, то може да буде одвраћање пажње. Идеја је да се створи спектакл, велика гужва или скретање пажње да се скрене пажња са правог проблема, трачева које су ширили. Преувеличавајући њихове реакције, надају се да ћете се усредсредити на драму коју стварају уместо да доводите у питање трачеве у које су били умешани.

3) Шапутање и тихи разговори

Када људи разговарају тихо или у тајности, то може да указује на неку врсту оговарања. Намерно скривају информације од вас, чинећи да се осећате изостављено. Међутим, треба да узмете у обзир и то да само зато што људи причају без вас, не значи да причају о вама.

4) Изненадна тишина када вас угледају

Знате како у старим вестерн филмовима када би главни лик ушао у салон, а сви одједном утихнули и погледали га? Па, то се понекад може догодити када људи причају иза ваших леђа када уђете у собу или канцеларију. Ако сви престану да причају чим уђете, то није само случајност. Нешто крију зато ућуте како не бисте схватили о чему се ради.

5) Промене тему када наиђете

Ако изненада промене тему када им приђете, покушавају да се понашају нормално и прикрију чињеницу да су само разговарали о нечему другом. То је и те како очигледан знак да нешто крију од вас. Можда није реч о вама већ о нечему другом, што не желе да сазнате.

6) Искључују вас из заједничких активности

Када вас чланови групе констатно изостављају из зајединчких активности и окупљања, то се може тумачити као један облик пасивно-агресивног понашања , изражавање неодобравања без директног сукоба.

Одвојите тренутак да размислите о могућим разлозима искључења. Размотрите своје недавне интеракције и све потенцијалне изворе сукоба или неспоразума.

Потрудите се да останете смирени у оваквој ситуацији јер исхитрена, импулсивна реакција може само да погорша. Поразговарајте отворено и искрено са људима који су укључени. Питајте их о свим могућим неспоразумима и поделите са њима како се осећате.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas