Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Славимо Покров Пресвете Богородице: Ево шта данас треба да ураде све МЛАДЕ ЖЕНЕ

Пећка Патријаршија прославља Покров Пресвете Богородице као своју славу

1665654355_bogorodica.jpeg
Фото: Wикипедиа
Oglas

Православни верници данас славе Покров Пресвете Богородице за који се сматра да је женски празник, посебно посвећен породиљама и мајкама. Покров Пресвете Богородице, заштитнице хришћанског света, један је од највећих посвећених Богомајци, а обележава се сећање на њено чудесно појављивање.

Прочитајте још: Био је ЗАШТИТНИК учитеља и писца, а ову МОЛИТВУ обавезно изговорите: Данас славимо Светог свештеномученика Григорија

Према црквеном предању, она се појавила за време молитве у цариградској Богородичној цркви 911. године. Јеванђелско предање каже да је била обучена „у златокрасну порфиру и сва је блистала у неисказаном сјају, окружена апостолима, светитељима, мученицима и девицама“, а у рукама је имала велики шал којим као да је покривала народ.

Пећка Патријаршија прославља Покров Пресвете Богородице као своју славу.

Народни обичаји и веровања


Празник заступнице људи пред Творцем поштују сви, а жене, по обичајном календару, данас не би требало да раде никакве тешке физичке послове. 

Младе жене посебно се моле Богородици, заштитници свих жена, посебно породиља и мајки. У нашем народу овај празник нарочито славе жене, посте и верују да ће лакше да рађају и подижу децу.

Сви који верују у Богородицу и обележавају Покров Пресвете Богородице на овај дан обавезно треба да изговоре речи: „Радуј се Радости наша и прекриј нас од сваког зла часним омофором твојим“.

Прочитајте још: ДАНАС ЈЕ ВЕЛИКИ ПРАЗНИК: Славимо МИХОЉДАН - Ево шта никако не смете да урадите

Кога Богородица прекрије својим покровом он постаје невидљив за зле духове и нечастиве силе.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas