Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
обичаји

Сутра почиње КИНЕСКА НОВА ГОДИНА: Један ЦИТРУС обавезно имајте у кући, а ево шта можете да поклоните најмилијима

Лунарна, односно Кинеска Нова година почиње 1. фебруара - почиње година Воденог Тигра.

1643637744_balloon-g9fcd0c816_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Она не представља само нову годину, већ и нови почетак, тренутак када се опраштамо од свега лошег из претходне године и отварамо срце за нешто ново и добро.

Кинеска Нова година

Како бисте привукли добру срећу у 2022. години, у кинеској традицији се верује да се мора успоставити добар фенг шуи. Година Тигра наговештава да ће бити просперитетна, пуна амбиција и шанси за оставрење циљева, а ево шта треба да урадите у кући:

Очистите неред у кући

Очистите посебно прашину, јер њено уклањање симболизује уклањање негативне енергије из простора. Верује се да првог дана у новој години треба очистити простор од непотребних ствари и нереда како би енергија слободно текла. Баците све оно што вам више не служи и не прија у простору. Након прославе Кинеске Нове године, не треба три дана радити на чишћењу куће према старом кинеском веровању.

Прочитајте још: Коме ће ФЕБРУАР да помрси конце? ТРИ хороскопска знака неће имати наклоност планета

Унесите у дом нарцисе

Нарциси се сматрају незваничним симболом Кинеске Нове године. Рано цветајући нарциси су жути, што симболизује злато (новац) и богатство за кућу. Црвена боја је веома срећна боја за Кинезе, тако да нарцисе треба ставити у црвену вазу.

Поморанџе за нови живот и просперитет

Поморанџе су симбол доброг здравља, среће и просперитета за Лунарну Нову годину. Ставите их на трпезаријски сто и поклањајте их блиским људима. Поред поморанџи, можете користити и етерично уље од ове воћке које ће вашем дому дати свеж мирус и учинити да у њему влада лепа енргија и атмосфера.

Купује се нова одећа

Верује се да је куповина нове одеће на дан Кинеске Нове године доноси добру енергију и лепе промене. Препоручује се да обучете нешто у црвеној боји, јер ова боја слути на радост и напредак.

Украсите дом црвеним и златним детаљима

Црвена, осим што привлачи радост, сматра се да одбацује лошу енергију и спречава да се усели у дом. У комбинацији са црвеном, златна боја је симбол обиља, радости, среће и добрих вибрација. Убаците детаље у овим нијансама и подстакните позитивне вибрације.

Прочитајте још: Три знака која чека ВЕЛИКИ УСПЕХ у фебруару: Да ли сте међу њима?

Једна од активности за Кинеску Нову годину према традицији јесте поклањање црвених коверата у којима се налази новац. У црвене коверте можете убацити и мотивационе поруке, речи подршке, љубави и охрабрења и поклонити драгој особи.

Сматра се да округле ствари у дому привлаче срећу током Кинеске Нове године. Најлакши начин да ово примените јесте да у чинију округлог облика ставите воће за које се верује да доноси срећу и просперитет - поморанџе, ананас, јабуке, а можете је и украсити цвећем.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas