Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три навике које срећни људи немају: Стварају незадовољство

Постоји низ навикакоје су својствене великом броју људи, а неки од њих уопште не знају како да их избегну

1700217819_shutterstock_2365107985.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Што је још горе, што дуже постају њихови робови, то дубље заглављују и не могу пронаћи начин да се ослободе од њих. То ствара анксиозност и опште незадовољство на личном нивоу. Појединци се не осећају испуњено, смислено и на крају - срећно. Ова хронична несрећа може бити симптом биолошких, као и утицаја околине на особу.

Али која су то понашања која нас избацују са курса, ван равнотеже, које спутавају нашу срећу?

1. Брига о стварима које нису под нашом контролом

Брига о стварима на које не можемо утицати је један од најчешћих разлога за негативне емоције које нас не испуњавају. Размишљајући о будућности, о неуспесима из прошлости, а без присутности у садашњем тренутку, потпуно лишава могућност напретка. Ако нисте у стању да делујете сада, да посматрате ситуацију око себе, догађаје који се дешавају док постојите у периоду који више не постоји, остаћете заувек заглављени на једном месту. И, наравно, несрећни због тога. Да, жудите за утицајем. Али једини живот на који заиста можете утицати је ваш сопствени. Зато се  освестите и фокусирајте се на акцију овог тренутка. Шта је ваш следећи циљ? Шта желите да постигнете тиме? Да ли знате како да се мотивишете? Ако не, размислите о овоме на тренутак: како ћете утицати на било шта ако нисте у стању да делујете у складу са својим потребама? Време вас позива на акцију.

2. Осуђивање

Осуђујући став вам дефинитивно неће помоћи да напредујете. Ако не верујете у себе и своје способности, само себе унапред саботирате. Не важи чак ни ако се према другима понашате на сличан начин. Нисте сами на свету. Понекад се морате ослонити на своје вештине, али морате знати како да верујете другима. Немогућност да се то уради је такође стагнација и велика кочница личног развоја. Ако сумњате у себе, знајте да је нормално да понекад потцењујете своје способности, али ако то радите све време је знак да вам недостаје самопоуздањаи да морате прво да порадите на томе.

3. Превелика очекивања

Велика очекивања су само унапред направљени изговори за разочарење. Померање на скали је похвално, али то треба чинити смислено и континуирано током живота. Ако нам брига даје илузију контроле над будућношћу, онда нам очекивања дају илузију контроле и утицаја. Многи су уверени да су високи стандарди добра ствар јер подстичу сазревање и тежњу ка бољем. Има истине у томе, али само ако су очекивања искључиво о вама. Не други. Ово је једна од највећих грешака коју многи људи праве. На друге се не може утицати на овај начин. У том контексту, свако је дужан да буде одговоран за свој систем вредности и могућности. Јер очекивање је само друга реч за жељену контролу. А, такво понашање је једно од токсичнијих. А то само води ка неуспеху, а самим тим и недостатку испуњености и среће. Што мање очекујете од других, бићете срећнији. Болна спознаја, али ипак врло истинита.

Зато се водите сопственим вредностима, али пазите да их не загадите прејаким екстремима који краду срећу и напредак.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas