Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИ РЕЧИ које треба да кажете некоме ко је ЗАО ПРЕМА ВАМА: Увек можете да их примените, без обзира ко вас је УВРЕДИО

Без обзира на то ко даје негативан коментар, то више говори о њему него о вама

1688467448_shutterstock_409749292-razgovor-kolega-na-poslu.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Када се пријатељ нашали на ваш рачун или изнесе „шаљиву“ увреду, тешко је знати како да поступите.

Ако се будете понашали као да вас коментар није увредио, можда ће то изазвати више сличних увреда.

Како се понашати у оваквим ситуацијама најбоље зна стручњакиња за обрасце понашања, која се школовала на Харварду – Сара Џејн Хо.

Она је оснивачица Института Сарита, школе која се фокусира на друштвене конвенције, и звезда је Нетфликсове емисије „Пази на своје манире“ у којој помаже младима да науче бонтон и како да се понашају у одређеним ситуацијама.

Ако се нађете на удару дрске примедбе, можете се супротставити љубазношц́у и то само једним питањем.

„Јеси ли добро?“

„Ако вам је пријатељ рекао нешто лоше, ја обично подигнем поглед и кажем: ’Јеси ли добро?’“, каже она.

Те три речи могу сигнализирати да чак и ако увреду не схватате лично, није вам ни пријала.

Важан је и тон, наглашава Сара. Када кажете: „Јеси ли добро?“ не будите кратки и оштри. Користите пријатељски тон.

„Често се осец́ам као да, када су људи непристојни, најбоља ствар је једноставно не рец́и ништа“, каже она, јер то у већини случајева нема везе са вама, већ са њиховим унутрашњим бићем. Срећна и задовољна особа никада неће бити намерно зла према другоме.

Без обзира на то ко даје негативан коментар, не заборавите да му не дозволите да контролише ваше расположење.

Највец́а моц́ је показати да друга особа нема моц́ над вама“, каже Сара, преноси цнбц.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas