Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СТАРА ДАМА

УГИНУО ЈЕ НАЈСТАРИЈИ НОСОРОГ НА СВЕТУ: Ову "стару даму" красио је специфичан ДЕТАЉ, а њена врста је изузетно угрожена (ФОТО)

У дивљини црни носорози ретко живе дуже од 30 година – она је доживела 46!

1603440373_Depositphotos_197616196_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Најстарији црни носорог на свету угинуо је у 46. години у берлинском зоолошком врту, објавила је та установа на својој интернет страници опраштајући се од "старе даме".

Килагуни, чији је заштитни знак био изузетно наглашени рог, стигла је у немачки зоолошки врт 19. октобра 1975, пре готово 45 година. Иза себе је оставила две ћерке, женку црног носорога Мабури и женку индијског носорога Бети (25) као и двогодишњу унучад Маишу и Карла. Килагуни је током живота на свет донела петеро младунчади, доприносећи очувању угрожених врста, рекли су у зоо врту.

Прочитајте још: Ова ПРИРОДНА ЧУДА више не постоје: Свет се мења

Одлучили су да је успавају

Како су је све више мучиле старачке тегобе задњих неколико година, на крају готово више није могла сама да устане и запослени у зоолошком врту су након темељних консултација одлучили да успавају Килагуни у среду.

Прочитајте још: Пет ствари које НИКАДА не бисте смели носити у ТОРБИ

- Одговорно чување животиња такође укључује поштеду од непотребне патње, без обзира како та одлука тешка била - истакао је у изјави директор зоолошког врта Андреас Книерием.

- Са својих 46 година достигла је знатну строст. Била је најстарији црни носорог на свету - додао је.

Угрожена животињска врста

У дивљини црни носорози ретко живе дуже од 30 година, наводи из зоо врта и додају да је та животињска врста тешко угрожена због криволова. Рог је прижељкивани трофеј који се продаје као наводно чудотворни лек.

Прочитајте још: Десет ИЗНЕНАЂУЈУЋИХ чињеница о СОЛИ

Од 2008. криволов у јужној и источној Африци досегао је ниворе без преседана. Погођена је и популација белог носорога и  афричког слона. У протеклих десет година криволовци су убили више од 7000 носорога.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas