Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ХРАНА ЗА ДУШУ

"ОБИЧАН МАЛЕЦКИ САН" опет у Београду: Мистична драж сликарства Милутина Обрадовића у Дому Војске (ФОТО)

Академски сликар Милутин Обрадовић 10. јуна ће представити своје слике у Дому Војске Србије у Београду

1653909748_284587400_1198359284334500_8873966805931197074_n.jpg
Фото: Милутин Обрадовић промо/Небојша Радовић
Oglas

Након две и по године паузе, Милутин Обрадовић се враћа са снажним набојем креативности. Изложба слика носи назив "Обичан малецки сан", а прогласиће је отвореном чувени глумац Александар Срећковић Кубура. Испред Дома Војске присутне ће поздравити Јелена Кнежевић, виши кустос-начелник галерије.

"Обичан малецки сан" састоји се од 25 експоната урађеног у техници уљаних боја на платну, стога ће ово бити мали празник за све ликовне сладокусце.

Фото: Милутин Обрадовић промо/Небојша Радовић

Изложба ће бити отворена до 30.6.2022. године, а након Београда Обрадовић ће своју изложбу представити публици у Сомбору, у децембру, у Културном центру „Лаза Костић“.

Прочитајте још: ОД ПРВЕ ПРОДАТЕ СЛИКЕ КУПИО ЈЕ ПАТИКЕ: Кад видите његове радове, биће вам јасно због чега су се нашли у Лувру (ФОТО)

Милутин Обрадовић рођен је 1979. године у Бијелом Пољу. Дипломирао је на ФЛУ на Цетињу 2002. године. Обрадовић је један од најзапеженијих сликара Црне Горе. Осим што је академски сликар, Милутин је и професор и пише поезију.

Фото: "Обичан малецки сан", Милутин Обрадовић

Његов рад препознат је широм света. Излагао је у Лувру, у Брамантеовој палати у Риму, где је добио награду Микелађело Каравађо, Милану, Београду, Новом Саду, Сарајеву, Љубљани, широм Црне Гре, а његове слике се налазе и на сајту чувене галерије Сачи.

Прочитајте још: Одсекао себи уво, патио од биполарног поремећаја и био најбољи уметник свих времена! Упознајте Винсета ВАН ГОГА!

Обрадовић је познат по експлозији боја, емоција и страсти на својим сликама, а доминира мотив коња:

- Традиција војника, традиција земљорадника, традиција свата – коњаника  у много чему се осликава у култури и животу свих балканских народа. То је довољан разлог да мотив у облику фигурације коња живи у мојој инспирацији - открио је у интервјуу за Магазин Новости разлог за почасно место коња на својим сликама.

Фото: "Обичан малецки сан", Милутин Обрадовић

Обрадовић је открио и да инспирацију за слике тражи у идеји вечности и обнављања:

- Истина је да је живот у оном ко живи, тј. у ономе ко не умире у животу, већ се вјечито у њему рађа. У тој се суштини налази адреса која врло вјешто подстиче мој таленат.

Фото: "Обичан малецки сан", Милутин Обрадовић

БОНУС ВИДЕО: 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas