Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАДОВИ МИЛУТИНА ОБРАДОВИЋА ОДУШЕВИЛИ БЕОГРАД: Публика је рекла своје - магично, снажно и емотивно (ФОТО)

Чувени сликар Милутин Обрадовић, одржао је самосталну изложбу "Обичан малецки сан" у Дому Војске Србије

1655040690_pjimage---2022-06-12T152719.321.jpg
Фото: Милутин Обрадовић/М.О.
Oglas

Част да отвори изложбу, имао је познати српски глумац Александар Срећковић "Кубура".

Фото: М.О.

Изложба "Обичан малецки сан" је заправо један циклус који се понавља, будући да је ова изложбена манифестација реализована у периоду од 2016. до 2020. године, а са овом изложбом наставила је свој пут даље.

Прочитајте још: "ОБИЧАН МАЛЕЦКИ САН" опет у Београду: Мистична драж сликарства Милутина Обрадовића у Дому Војске (ФОТО)

Публика је имала прилике да ужива у нестварно лепим сликама, на самој граници сна и јаве, а како је уметник доживео своју изложбу у Београду, открио је за Магазин Новости:

Фото: М.О.

"Импресије су велике и још увијек држе моје узбуђење високо и не желе да га спусте у оквире стварности. Наравно, када се среде утисци, стварност ће мени сама прићи, мада признајем да је моја изложба  у Галерији Дома Војске Србије, била један велики - космички сан", а потом је додао:

Фото: М.О.

"Надам се да сам овом изложбом у граду Београду украсио његову љепоту. Надам се да сам и одговорио изазову установе у којој сам слике изложио, на прави и постепени начин и да сам оправдао њихово повјерење које су ми несебично дали. Признајем да су моје слике  другачије и бистрије када се изложе у Београду, јер Београд има ту моћ опрезности када прихвата некога ко долази ван његове средине и због тога све бистрије сагледа , па и моју умјетност. Тако да се искрено надам да ће Београд, који је препун остварених снова, посјетити овај мој, а који је некада био и њихов "ОБИЧАН МАЛЕЦКИ САН.""

Прочитајте још: ОД ПРВЕ ПРОДАТЕ СЛИКЕ КУПИО ЈЕ ПАТИКЕ: Кад видите његове радове, биће вам јасно због чега су се нашли у Лувру (ФОТО)

У простору Дома Војске окупио се велики број поштовалаца радова Милутина Обрадовића и утисци су јединствени у одушевљености - магично, снажно, емотивно... То су коментари који су пропратили изложбу, за коју је сам уметник рекао:

Фото: М.О.

"Изложба "Обичачан малецки сан" снажно је прожета мојим балканским поријеклом, али и прихватањем постмодернистичког импулса, преточена је у савремен облик споразумијевања измеђупосматрача, простора и самог умјетничког дјела", а потом је додао и шта осећа као своју "уметничку мисију":

"Чврсто вјерујем да постоје површине и простори на овом свијету које морам ја испунити."

Фото: М.О.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas