Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Војвоткиња од Албе је била међу најбогатијим женама Шпаније, а једну ствар јој никада нису опростили

Марија дел Росарио Кајетана Фиц-Џејмс Стјуарт де Силва или једноставно војвоткиња од Албе је била ексцентрик.

1629893834_vojotkinja.jpg
Фото: YоуТубе принтсцреен /АГЕНЦИА ЕФЕ
Oglas

Упркос свом необичном изгледу - сви су је волели Марија дел Росарио Кајетана Фиц-Џејмс Стјуарт де Силва била је једина ћерка 17. војводе од Албе Јакоба Фиц-Џејмса Стјуарта.

Прочитајте још: ПРАВИ ИДЕНТИТЕТ ТИТА КРИЛА ЈЕ ЊЕГОВА НАТАЛНА КАРТА! Брозов астролог је био УПЛАШЕН! Ево шта је видео...

Њен отац имао је 42 године када је оженио тада двадесетогодишњу маркизу од Сан Винсентеа Марију дел Росарио. Након 6 година брака, она је родила Кајетану 1926. године, а војвода је маштао о мушком наследнику. Међутим, маркиза је оболела од туберкулозе, од које је преминула 1934. године. Како би заштитила ћерку, маркиза Марија није дозвољавала да јој се Кајетана приближава, па дете готово да није ни запамтило мајку.

Доносимо вам 10 занимљивих чињеница о војвоткињи од Албе:

1. Према Гинисовој књизи рекорда, држала је светски рекорд за нај аристократскије наслове, укупно 49. Седам пута је била војвоткиња, 19 пута грофица и 23 пута маркиза.

2. Она је била потомак краља Јакова ИИ и далека родбина садашњег британског монарха, Елизабете ИИ и Винстона Черчила

3. Пријатељица славних личности и краљевске породице, била је позната по томе што је угостила Одри Хепберн и Џеки Кенеди током њихових посета Шпанији и што је своју мадридску палату дала Ив Сент Лорену да одржи Диорову ревију 1959. године.

4. Војвоткиња од Албе поседовала је невероватну колекцију уметности и артефаката, укључујуц́и слике Гоје и Веласкеза, прво издање Дон Кихота и прве Колумбове карте Америке.

Била је спремна да се одрекне свог великог богатства да би била СРЕЋНА.

5. Војвоткињин први брак са поморским официром дон Педром Луисом Мартинесом де Ирујо и Артацозом, Њујорк Тајмс је описао као „најразрађенији друштвени догађај у Шпанији од краја монархије“. Носила је дијамантску тијару која је некада била у власништву супруге Наполеона ИИИ, док је њена венчаница била изразито слична оној коју је носила војвоткиња од Кембриџа 2011.

6.Војвоткиња од Алба била је једна од најбогатијих аристократа у Европи, а Форбс је њено богатство проценио на 2,8 милијарди евра.

7. Некада позната по својој лепоти, прочуло се како је одбила прилику да буде Пикасова муза.

8. Иако се удавала три пута, њен последњи брак био је права сензација када се удала за Алфонса Диеза Царабантеса, државног службеника 25 година млађег од ње.

9. Покушала је да своју младост сачува безбројним пластичним операцијама, које су сасвим уништиле њено лице.

10. Облачила се крајње ексцентрично (јарке боје, мрежасте чарапе, јака шминка).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas