· · Коментари: 0

Знате ли зашто жене носе МАРАМЕ у цркви? Овај обичај је заснован на речима Светог апостола Павла

Да ли женске особе треба да носе мараме у цркви?

1632218122_Untitled5.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Dejan Raketic

Речи апостола Павла

Овај обичај, заснован је на речима Светог апостола Павла, који је, проучавајући ортодоксне хришћане, записао следеће:

- Свака жена која се гологлава моли Богу или Пророку срамоти своју главу, јер је једно исто као да је ошишана, јер ако се жена не покрива, нека се и шиша, ако ли је стид на жени шишати се или бријати се, нека се покрива.

Прочитајте још:  Ево због чега је Патријарх Павле увек купио МРВЕ са стола и како је говорио о ПРЕЈЕДАЊУ!

Свети апостол Павле је након дужег размишљања на тему ношења марама у цркви додао:

- Сами у себи судите. Да ли је лепо да се жена гологлава моли Богу?

Из ове реченице, више је него очигледно да, по апостолу Павлу, марама је обавезна за женске особе у цркви.

Фото: Пиксабеј

Због чега је то срамота?

Анализа стихова открива разлог става апостола Павла. 

У трећем стиху, једанаесте главе, апостол Павле говори о божанском реду и поретку у цркви, где се јасно види где је чије место.

- Хоћу да знате да је сваком мужу глава Христос, а муж је глава жени, а Бог је глава Христу.

Зато по тумачењу светог Никодима Георита, када Свети апстол каже да је жена која се гологлава моли срамота, то каже због тога јер она тиме нарушава богоуспостављен поредак и срамоти свога мужа, јер тиме показује да се одрекла власти мужа и власти која му је поверена од Бога.

На тај начин жена нарушава поредак који је Бог замислио и одредио.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.