· · Коментари: 0

У госте никако не треба ићи "ПРАЗНИХ РУКУ": Индијски гуру објашњава зашто

Не морате носити скупе поклоне, али битно је макар однети ситницу

1664369940_308965567_924222935218867_8886367694637093523_n.jpg
Фото: Профимедиа

Постоји обичај који каже да никада не треба ићи код некога у госте празних руку. Многи људи овај обичај погрешно тумаче, сматрајући да је срамота да идете код некога и нешто му не купите.

У ствари, сврха овог геста је нешто посебно, важно за срећу и судбину, како вашу, тако и срећу других.

Зашто је важно да у нечији дом не идемо празних руку, најбоље је објаснио Дипак Чопра, познати индијски гуру и лекар алтернативне медицине.

Чопра истиче да је једна од најважнијих ствари које је научио у детињству то да никада не долазим никоме у кућу празних руку, да никада не долазим никоме без поклона. Исто то је Чопра пренео на своју децу, а заблуда је да тај покон мора бити нешто велико и скупо.

Прочитајте још: Митови или истине? Ево да ли је заиста потребно да искључујете уређаје из струје и да ли смете да се туширате док грми

Како Чопра наводи то може бити један цвет, порука или разгледница на којој ћете написати своја осећања према особи код које долазите у дом, или јој нешто пожелети. Можете донети комплимент. Можете донети молитву.

– Када сретнете некога, можете му тихо послати благослов, пожелети му срећу, радост и више смеха. Ова врста прећутног поклона је веома моћна – истиче Дипак Чопра.

Зашто је важно да увек понесете поклон у нечији дом?

Одлучите да дате где год да идете, коме год да се обратите. Што више дајете, захваљујући чудесном деловању овог закона, добијате. А када примите више, повећава се и ваша способност да дате више. Наша права природа су богатство и обиље, по природи смо богати, јер природа подржава сваку нашу потребу и жељу. Не губимо ништа, јер је наша суштина чисти потенцијал и бескрајне могућности – закључио је Чопра.

Закључак јесте – Дајте од срца и ви ћете добити. Кроз циклус даривања, почиње да кружи енергија обиља и радости!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.