Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 биљака које важе за ПРИРОДНЕ АНТИДЕПРЕСИВЕ: Подижу расположење и терају стрес

Нервоза, анксиозност, напади панике, нерасположење и депресија фреквентне су тегобе у модерном друштву. Биљке својим благим и безбедним деловањем могу бити од велике помоћи

1645713014_herbs-g989bad785_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Примена антидепресива се најчешће не препоручује у случају лаганих и умерених депресивних епизода (нарочито ако симптоми трају краће од две недеље јер њихова нежељена дејства током овог периода могу бити већа од користи).

Стога је, при лакшим симптомима, пре свега препоручљиво почети са когнитивно-компортементалном терапијом, психотерапијом и посебним облицима физичке активности, а у овом случају долази у обзир и примена производа од лековитог биља:

Кантарион (госпина трава)

Најбољи природни антидепресив јесте управо кантарион, доказано од стране стручњака. Тестиран је много пута, и доказано је да је најефикаснији код свих врста депресије, а нарочито код оне блажег облика. Кантарион се користи и за израду бројних лекова, међутим, уместо да користите лек препоручујемо да кантарион користите у комбинацији са још неким биљкама, за најбољи учинак.

Прочитајте још: ОПАСНИЈА ОД ХОЛЕСТЕРОЛА И ШЕЋЕРА: Доктор упозорио на ОВУ КИСЕЛИНУ, тихо разара органе, а ево како се регулише

Он подстиче сератонин и норадреналин, који су природни антидепресиви у нашем телу, на начин да не изазива никакве нежељене реакције. Подиже расположење и концентрацију, и тако позитивно делује на наш нервни систем.

Фото: Депозит

Можете га пити у виду чаја или користити уље кантариона, а најбоља је комбинација оба за бржи и бољи ефекат.

Гинко билоба

На истин начин као и кантарион, гинко билоба утиче позитивно на нервни систем. Особе које су имале проблем са протоком крви у мозгу, након редовне употребе ове биљке су имале сјајне резултате.
Тако је гинко билоба најбоља биљка за лечење депресије која је настала услед старења можданих ћелија. Такође је могу користити и младје особе, јер генерално позитивно утиче на нервни систем и подстиче боље расположење.

 Жути јасмин

Сам мирис јасмина има благотворно дејство на нервни систем. Поспешује добар сан и генерално добро расположење, затим осећај среће и мира. Он је један од најјачих природних антидепресива.
Можете га користити у виду уља или можете ставити осушену биљку у соби и повремено је мирисати. Уколико имате свежу, то је најбољи начин да за кратко време подигнете расположење.

Лаванда

Још један природни антидепресив јесте лаванда, која делује на нервни систем тако што ослобадја од осећаја туге и свих стања депресије. Подстиче нормалан сан и добро расположење, а препоручујемо да користите уље лаванде. Осим тога, њен мирис такодје има позитиван учинак, а можете правити и чај од сушене лаванде.

Матичњак

У народној медицини матичњак важи за једну од најмоћнијих биљка за умирење нервног система, против несанице и нервозе и за спречавање симптома депресије. Матичњак је, такође, добар избор у борби против главобоља, нарочито оних изазваних психичким премором. У времену у ком смо сви у мањој или већој мери изложени стресу, матичњак је незаобилазни савезник против нервозе, анксиозности и читавог низа психосоматских болести које се могу јавити као последица стреса. Поред деловања на нервни систем, матичњак ублажава и дигестивне тегобе надимања стомака, лоше варење и дијареје (нарочито ако су психосоматског карактера).

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas