Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВСТВЕНЕ ПРЕДНОСТИ

ДОНОСИ СРЕЋУ И СНАЖНО МИРИШЕ: Веровало се да је неколико праменова ОВЕ МАГИЧНЕ БИЉКЕ довољно за здраво тело и ум (ФОТО)

Шафран је древни зачин и данас је изузетно скуп. Најпознатији је као додатак у јелима, али да ли сте знали да шафран може помоћи код многих болести и телесних проблема?

1636880572_saffron-gbf8711b10_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Овај прастари зачин некада је био цењени посед краљевске породице и елита. Од грчке кулинарске културе до индијског кулинарског наслеђа, овај врхунски зачин обележио је свој пут широм света.

Овај зачин је такође користило неколико цивилизација због лековитих предности. Али да ли сте се икада запитали зашто и шта чини шафран магичним зачином? 

Како се шафран користио и зашто је добра идеја да га додате исхрани?

Од истицања укуса слаткиша до додавања богате ароме и боје изузетним делицијама као што су биријанис, кари, шафран је био квинтесенција неколико кулинарских култура.

Фото: Пиксабеј

Од давнина, од Кхансама преко кувара до бакиних рецепата, шафран је био неодвојиви део индијског кулинарског наслеђа; Чак и према књигама ајурведе, веровало се да је и неколико праменова довољно за здраво тело и ум.

Прочитајте још: ИМАТЕ АЛОЕ ВЕРУ У САКСИЈИ? Искористите 2-3 листа на ОВАЈ начин и сазнајте због чега је зову "чудотворна биљка"

Према Мегна Кришни, клиничком нутриционисти, "Историја шафрана се може пратити уназад до 3000 година. Кумкума или шафран је један од најскупљих зачина који се користи у Ајурведи. Он балансира Вата, Питта и Капха доше у нашем телу. Има антиоксиданте који јача имунитет и има антиинфламаторна и антигљивична својства."

Шафран је био одличан зачин за јачање имунитета и спречавање сезонских тегоба

"Лековита својства шафрана су бројна.Повољно делује на кожу, пробавни систем, систем циркулације и излучивања, нервни систем (подиже расположење и бори се против депресије; стога је и познат као зачин за сунце.

Постоји неколико начина да се овај чудесни зачин дода у исхрану, али најбољи начин да се извуче максимална корист је да пијете млеко од шафрана пред спавање или воду са шафраном на празан стомак.“

Здравствене предности шафрана

Од давнина, овај чудесни зачин се користи због својих невероватних лековитих својстава, која могу спречити, али и излечити неколико здравствених проблема. Осим тога, шафран је био одличан зачин за јачање имунитета и спречавање сезонских тегоба.

Док се свет бори са најсмртоноснијом пандемијом Ковид-19, потреба да останете у форми и здрави постала је још важнија.

  • Смањује депресију и проблеме са ПМС-ом
  • Повећава сексуални нагон
  • Помаже у борби против сезонских болести
  • Смањује крвни притисак и побољшава здравље срца
     

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas