Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОРИЈЕНТАЛНИ ПИЛАВ: Другачије и УКУСНО, за све љубитеље блискоисточних зачина ( РЕЦЕПТ)

Једно од најраспрострањенијих јела на свету је рижото, код нас познат као пилав. Како се спрема на другачији начин, погледајте у рецепту

1668523446_shutterstock_1776097865-Rizoto-sa-zacinima.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Много је рецепата за пилав, али ми вам овог пута доносимо мало другачију верзију, не тако честу у нашим крајевима. Уколико желите да пробате нешто ново, а љубитељ сте шафрана и оријенталних зачина, онда је ово прави рецепт за вас!

Фото: Схуттерстоцк

Оријентални пилав се обично припрема у котлићу или лонцу од кованог гвожђа, али уколико то немате, и већа широка шерпа ће послужити. 

Намирнице које су вам потребне за ово јело:
-500г пиринча
-500г шаргарепе
-500г говеђег меса
-2 главице црног лука
-уље
-2 чена белог лука
-2 кашичице соли
-1 кашика кима
-1 кашика коријандера
-на врх ножа куркуме
-на врх ножа шафрана
-1 кашика шећера
-1/2 кашичице млевеног бибера

Прочитајте још: Како се прави ПОСНА РУСКА САЛАТА? Шта да урадите па да нико не може да примети како нема меса

Фото: Схуттерстоцк

Припрема:

Пиринач исперите бар 4 пута у хладној води, али га у последњој оставите да набубри, око пола сата. У шерпу сипајте уље, и ставите на јаку ватру. Лук исеците на колутове или полумесеце, а шаргарепу на дугуљасте штапиће- жилијен. Кад се уље добро загреје, додајте лук и пржите га уз стално мешање. Боја пилава зависиће од боје лука. Месо насеците на мале коцкице, па га додајте у пропржен лук, али не све ођедном већ из неколико пута. Пржите на ватри док месо не добије корицу, али да се не испржи потпуно. Затим додајте насецкану шаргарепу, уз мешање. Динстајте док не омекша, 7-10мин.
Посолите, додајте шећер и остале зачине ( само половину кима). Мешајте да зачини пусте арому, затим налијте воду да прекрије месо. Пустите да проври и смањите ватру на минимум. Додајте целе ченове белог лука, и динстајте поклопљено док месо не омекша, барем сат времена. 
Када је месо готово, додајте пиринач по површини и поравнајте га. По потреби, додајте још воде, тако да је пиринач покривен око центиметар. Додајте преостали ким. Поклопите и кувајте 20минута, да сва течност испари. Ако је има превише, скините поклопац па варјачом направите рупе у пилаву, све до дна, и наставите да кувате док сва вода не нестане. 
Готов пилав промешајте, па оставите да се кува још 15мин.

 

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas